avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Pot beneficia de bursa sociala la a doua facultate?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Pot beneficia de bursa sociala la a doua facultate?

Pot beneficia de bursa sociala la a doua facultate, in conditiile in care la prima facultate am fost student bugetar si am beneficiat de bursa de studiu? As vrea sa mentionez ca NU urmez doua studii universitare concomitent.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 27 Decembrie 2017
Ordinul Ministrului Educației Naționale nr. 3392 din 27 februarie 2017 - Anexa
Art.6
(1) Bursele sociale se acordă, pe baza prevederilor regulamentului propriu stabilit de către senatul universitar, la propunerea Consiliului de administrație, ca urmare a consultării cu reprezentanții studenților, inclusiv organizațiile studențești din universitate.
(2) Beneficiarii burselor sociale sunt:
a) studenții orfani de unul sau ambii părinți, respectiv pentru care s-a dispus ca măsură de protecție plasamentul și care nu realizează venituri peste plafonul pentru acordarea bursei sociale;
b) studenții bolnavi TBC, care se află în evidența unităților medicale, celor care suferă de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbție grave, insuficiență renală cronică, astm bronșic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, boli rare, tulburări din spectrul autist, boli hematologice (hemofilie, talasemie etc.), surditate, fibroză chistică, cei infestați cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, cei cu handicap locomotor, spondilită anchilozantă sau reumatism articular și cu orice alte boli cronice pe care senatele universitare le pot lua în considerare;
c) studenții a căror familie nu a realizat în cele 3 luni înainte de începerea semestrului/anului universitar un venit lunar net mediu per membru de familie mai mare decât salariul de bază minim net pe economie.
(3) Bursele se acordă și pe perioada vacanțelor pentru cei prevăzuți la alin. (2) lit. a) și b).(4) Bursele sociale se acordă pe durata studiilor, până la împlinirea vârstei de 35 de ani.

Burse sociale (inclusiv cele ocazionale) sunt acordate studenților în vârstă de până la 35 de ani, pe bază de cerere, exclusiv în funcţie de situaţia socioeconomică a familiei studentului, a criteriilor generale stabilite prin acest ordin şi a criteriilor specific stabilite de fiecare universitate, dar care nu contravin prezentului ordin,

Detalii : [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa socială student waresta waresta Buna ,am primit o sumă de bani prin money gram pot pierde bursa socială de la facultate? (vezi toată discuția)
Bursă socială facultate. ClaudiuCSI ClaudiuCSI Salutare, doresc să aplic pentru o bursa socială, venitul din cadrul familiei mele fiind unul modest și mă încadrez cu siguranță. Întrebarea este ... (vezi toată discuția)
Bursa socială student Elenaa5 Elenaa5 In situația in care vreau sa aplic pentru bursa socială, o pot obține dacă sunt angajata? Pentru acordare e nevoie ca venitul familiei sa nu depășească ... (vezi toată discuția)