Buna ziua, eu lucrez intr-o agentie de pariuri si lucrez singur pe tura mea. Intr-o zi am plecat seara, am lasat toti banii in seif, am intocmit toate documentele inclusiv procesul verbal de primire-predare pa care l-am semnat de predare si urma sa fie semnat de colegul meu a doua zi de primire. A doua zi urmau sa lucreze doua persoane care au ajuns la agentie si au anuntat ca lipsesc banii din seif. De la sediu li s-a spus sa-si continue activitatea normal pana v-a ajunge cineva de la sediu acolo. Astfel colegii mei au ramas in agentie inca o ora pana sa ajunga cineva acolo si fara sa fie anuntata politia. In cele din urma am fost si eu chemat la agentie unde am constatat ca procesul veral de predare-primire pe care l-am lasat cu o seara inainte nu mai exista in locul lui fiind un alt proces verbal semnat cu numele meu si cu o suma gresita aparand cu 200 ron mai putin decat suma din registru probabil cu intentia de a atrage atentia asupra mea, dar orice proba grafologica poate determina cu usurinta faptul ca scrisul nu-mi apartine. Nu s-a semnalat nici o efractie in noaptea respectiva firma de paza confirmand faptul ca alarma nu a fost dezactivata din momentul in care am plecat eu pana in momentul in care au ajuns colegii mei la agentia. In momentul de fata eu sunt suspendat, am efectuat deja testul poligraf al carui rezultat nu-l cunosc si am dat declaratie la politie. In agentie exista doua camere de luat vederi, dar nici una nu este indreptata spre ghiseu si nu are vedere asupra seifului. Astazi am primit un telefon de la unul dintre sefii mei care m-a anuntat ca "dovezile" indica spre mine si ca ar trebui sa-mi recunosc fapta si sa dau banii inapoi pana nu se ajunge la lucruri mai grave. Probabil ca si colegii mei au primit acelasi mesaj, scopul este evident. Vreau sa stiu si eu daca pot sa fiu obligat sa platesc suma lipsa, sau daca pot fii incriminat de ceva in lipsa altor dovezi prin simplul fapt ca eu am semnat documentale cu o seara inainte si am declarat ca am lasat suma respectiva in seif.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile primite si pentru toata activitatea dumneavoastra.
Nu chiar.Se pare ca e o infractiune.
Poate sa fie vorba de o infractiune, dar poate sa fie savarsita de 3 persoane.
Dvs., celalat angajat si de ce nu, chiar alta peroana care ar mai fi avut cheie de la seif.Patronul avea cheie?
Situatia poate fi foarte complicata si doar pe baza de probe se va stabili situatia de fapt.Camere video exista?
Daca nu se va depune plangere penala nu va mai fi nicio ancheta.
Totusi sa nu uitati sa va pregatiti sa va angajati avocat in cazul in care se depune plangere la politie.
Eu nu prea am inteles ..La prima postare, atunci cand ati pus problema in discutie ati afirmat ca era un minus de 200 lei.
Ati revenit si ati afirmat ca lipsesc in total 14.000 lei.
#-o
Am inteles insa ca in firma unde lucrati se poarta o interesanta procedura de predare primire, cumva la limita legii..de fapt nici nu prea seamana a predare primire, atata vreme cat cel care preda si cel care primeste nu numara banii unul in prezenta celuilalt.
Mai inteleg ca omul pentru un salariu este dispus la multe compromisuri, totusi sa iti risti libertatea si bunurile e prea mult.
Nu am inteles, ma repet, cum s-a ajuns de la un minus initial de 200 lei, la unul de 14.000 si de asemenea nu am inteles pe ce criteriu s-a stabilit ca lipsurile vi se datoreaza atata timp cat nu s-a facut inventar.
Banuiesc doar ca aveati gestiunea banilor si ca tineati o evidenta a incasarilor...
Banuiesc doar, intrucat inafara asa-zisului proces verbal de predare si neprimire nu amintiti si de alte documente, nu prea stiu ce fel de contabilitate practica firma dumneavoastra.
Pentru gestiune frauduloasa este necesara o plangere penala.
Se efectueaza si o expertiza contabila in urma careia se stabilesc pagubele si cauza lor.
Expertiza are la baza documentele contabile furnizate de firma unde lucrati.
Eu zic sa aveti rabdare si sa va angajati un avocat care are si niste notiuni economice, macar sumare.
Expertiza poate fi contestata, refacuta etc.
Nu e bine sa intrati in panica si sa platiti ce suma va cere X sau Y.
Oricum impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala.
Macar va interesati de soarta dosarului dvs, faceti cerere la parchet sa va comunice daca exista formulata plangere impotriva dumneavoastra, si apoi luati decizii.
Altfel riscati sa luati teapa.
Am o problema mai delicata ,in urma cu 5 ani am fost angajat la o firma de electrocasnice unde gestiunea era comuna.in momentul angajarii in firma era o lipsa stiuta de 26 000 ron,aceasta lipsa pe timpul a 5 ani sa marit datorita faptului ca toate produsele care sau deteriorat si nu sau schimbat sau produsele datorita furturilor ce au avut loc in magazin si inregistrate la politie ,nu au fost scazute din gestiune de contabil acestea regasindu-se si acum scriptic in inventar dar nu si faptic.
In urma unui inventar in momentul cand am vrut sa plec sa constatat o lipsain gestiune de 50 000ron lipsa care mi-a fost imputata doar mie cu toate ca gestiunea era comuna la 2 magazine
Cu toate acestea am fost dat la politie si acum sunt in cerecetare , ce pot sa fac?? politia mia spus sa i-mi pun si un expert contabil ,de ce??
Nu s-a incheiat un proces-verbal de predare-primire a bunurilor?
Politia se pare ca se gandeste ca exista posibilitatea sa fiti nevinovat.
Cu privire la bunurile sustrase prin furt este biine sa indicati acest lucru in declaratie ( daca ati dat declaratia presupun ca deja ati facut-o si de aceea politia a spus de expert).
Ar fi indicat sa va angajati si avocat intrucat o situatie confuza nu se stie daca va ajuta...
Chemare in judecata
marsca
in perioada 2005-iunie2010 am lucrat in cadrul unui magazin. in mai 2010 sa efectuat inventar unde am fost scoasa lipsa ,impreuna cu alte 2 colege,22.925lei . ... (vezi toată discuția)