buna seara, tatal meu detine un apartament impreuna cu fratele lui dar nu este pe numele la nici unu, ci al bunicilor mei, asadar, unchiul meu a inchiriat apartamentul acum 3 ani si de atunci ia chiria fara drept sau acordul tatalui meu, taxa succesorala nu este facuta si as vrea sa il chem in instanta pentru taxa succesorala si pentru faptul ca a inchiriat apartamentul, in instanta as avea castig?mentionez ca bunicii sunt morti.multumesc.
Nu aveti nici o calitate pt a initia vreo actiune in instanta, demersurile pot sa fie facute doar doar de tatal dvs care poate solicita ca succesiunea bunicului dvs sa fie dezbatuta ,sa se constate calitatea de mostenitor a tatalui si a unchiului,cotele parti ce le revin,sa partajeze bunul imobil respectiv etc.
1.Se numeste "procedura succesorala" sau mai simplu "mostenire". Nu taxa succesorala :)
2. Dvs nu aveti nici o calitate. Tatal este mai apropiat in grad cu defunctii. Pana la nepoti, sunt fiii.
3. Trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunici. Daca nu puteti ajunge la un acord cu unchiul, astfel incat sa o faceti pe cale notariala, nu ramane decat ca tatal dvs sa solicite dezbaterea mostenirii prin instanta.
Taxa de succesiune
liveomars
Buna ziua!
Care este procedura legala pentru taxa de succesiune in urma decesului mamei, mostenitori sunt: sotia si 2 copii.
Tatal vrea ca copiii sa renunte ... (vezi toată discuția)
Mosteniri
morariumihaela
Bunica mea a decedat in 2004, iar tatal meu, in calitate de unic mostenitor nu a deschis succesiunea, decedand in 2010. Va rog sa-mi spuneti ce varianta ... (vezi toată discuția)