Buna ziua, in august 2012 am avut un accident in strainatate unde imi expirase de cateva zile asigurarea auto si a fost vina mea. Am incercat sa rezolv cu cealalta parte dar masina apartinea de o firma si nu sa prea putut. dupa jumatate de an am fost contactat de baar daca am fost implicat in accident, si din nou mam oferit sa communic direct cu asiguratorul din ungaria, dar dupa aceea nu am mai auzit nimic dimp de jumatate de an, decat am primit un mail ca daotrez 3000 de euro si sa vin in bucuresti sa discutam cum platesc. am contactat un avocat care ma sfatuit sa nu raspund la nimic. dupa inca un an jumate am primit un avertisment ca ma vor duce in judecata. din nou avocatul a sfatuit sa nu raspund si a spus ca datoria ar trebui sa expire dupa 2 ani. a fost liniste deja inca 2 ani si acum cateva luni am primit de la judecatorie ca am fost dat in judecata de firma de recuperatori iar data tribnunalului va fi luna viitoare. avocatul meu a raspuns ca suntem la peste 4 ani jumate de la data accidentului si ca nu sau facut verificari a platilor. A fost un accident in parcare pana la urma, nu ar trebui sa fie atat de mult. si ca nu am mai fost contactat direct niciodata. in dosar sunt si cateva hartii de livrare scrise cu "fiu" si "tata" cu semnaturi aiurea. As dori sfaturi in legatura cu tribunalul. avocatul meu mi-a spus ca nu ar trebui sa imi fac griji dar sunt sanse ca cealalta parte sa castige? ce legi ar fi de partea lor iar ce legi ar fi de partea mea? Am sa discut inca o data si cu avocatul meu dar vroiam inca o opinie daca se poate.
Va multumesc si daca mai sunt intrebari voi incerca sa raspund cum pot mai bine.
Dupa parerea mea, avocatul nu v-a sfatuit bine. In momentul in care ati primit comunicarea ca aveti de plata suma de 3000 euro trebuia sa luati legatura cu asiguratorul si sa-i solicitati modul in care s-a stabiit respectiva suma. Dupa o analiza, de preferat solicitand ajutorul unui expert auto. Incercati o rezolvare amiabila, iar in caz de nereusita asteptati pana la primirea unei citatii de la judecatorie.
Accidentul s-a produs in Ungaria? Daca da, se aplica legile din Ungaria privind despagubirile in urma unui accident de circulatie. Luati legatura cu un avocat care cunoaste legile din Ungaria in acest domeniu.
Multumesc pentru raspuns. Citatia a fost primita deja la inceputul anului. si e stabilita data la tribunal. Am sa intreb de legile din Ungaria. Dar de exemplu in Ungaria e si o lege ca e timp 30-60 de zile dupa expirarea asigurarii in care se poate reinoii fara repercursiuni. Am incercat sa merg cand am aflat de cei 3000 de euro la reprezentant opel in Ungaria deoarece nu mai aveam poze de la accident(probleme cu telefonul).
Dar nu asiguratorul maghiar ma da in judecata ci BAAR(Biroul asiguratorilor auto romania). Din cate inteleg ei au platit deja asiguratorului maghiar.