avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cum protejez si dovedesc ca am drepturi de autor ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cum protejez si dovedesc ca am drepturi de autor asupra unui text publicat pe blog?

Sa presupunem ca am un text, un post pe blogul meu pe care vreau sa-l comercializez, in sensul ca cine plateste intra si poate citi postul respectiv. Ce trebuie sa fac astfel incat sa am o dovada ca autorul acelui text sunt eu, astfel m incat sa nu poata fi vandut de catre alte persoane decat cu acordul meu ?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters94937 , utilizator 15:37, 21 Septembrie 2009
Va propuns (eu as face in modul urmator) sa listati textul respectiv, sa mergeti la un notar cu textul respectiv si

1. cereti notarului sa dea data certa textului;
2. sa faceti o declaratie in forma autentica (tot la notar) ca Dvs. sunteti autorul textului.

Daca vedeti ca textul Dvs. apare si altundeva, veti avea o dovada, ca ati avut textul la data respectiva (data certa) si declaratia notariala -- in aceste conditii partea adversara trebuie sa combata dovezile Dvs.
Inteleg, aceeasi formula ar functiona si daca textul ar fi sa zicem de cateva sute de pagini, iar eu as dori ca notarul sa inregistreze cum ar veni doar partial ?
Si urm intrebare, pot sa pun textu de copyright pe fiecare pagina ?
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
ContSters94937, utilizator
Ceea ce priveste detaliile technice de dare de data certa, trebuie sa discutati cu un notar, dar am impresia ca se poate si in acest mod.

Din moment ce Dvs. sunteti autorul textului, puteti sa puneti textul de copyright pe fiecare pagina.
Va multumesc pentru explicatia si timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementãri postãri pe facebook vulpanelis vulpanelis Am o pagina pe facebook si as dori sa postez diverse poze pe care le gasesc pe site-uri si au legatura cu tema paginii mele.As dori si eu cateva lamuriri: 1. ... (vezi toată discuția)
Copyright scribd.com scriitor scriitor Bună ziua, Am citit tot ce am găsit legat de dreptul de autor și copyright însă, pentru a înțelege mai bine, vă rog să-mi răspundeți ... (vezi toată discuția)
Declaratii prin posta? eugen82 eugen82 Am un srl si am de depus doar declaratia 100 pe trim.2 . Vreau sa trimit formularul prin posta recomandat la administratia financiara pt. ca nu ma pot deplasa ... (vezi toată discuția)