avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat cu chitanță
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat cu chitanță

Bună ziua am nevoie de ajutor , socrul meu a cumpărat cu chitanță de mână , și ia lăsat și testament ,acest testament tine loc de acte de casa , ce trebuie să fac de poate face acte la notar cu el va rog daca știe cineva și mă poate ajuta cu un răspuns ce e de făcut , va mulțumesc !
Este bine ca chitanta a fost mentionata in testament dar aceasta nu tine loc de acte de casa ci reprezinta un "inceput de dovada scrisa" pentru finalizarea tranzactiei.
Puteti discuta cu vanzatorul sa mergeti la un notariat si sa finalizati tranzactia prin incheierea unui contract de v/c in forma autentificata sau sa solicitati in instanta pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de v/c.
Cel ce a lasat testamentul a decedat ? Cu cine va ganditi sa faceti actele dvs cu socrul dvs ?
Vânzătoarea a decedat după imediat , casa este cumpărată cu 40de ani in urma , și acum socrul meu are 80de ani și nu prea este bine cu sănătatea !
Se poate face uzucapiune de 30 ani.
Cat socrul se simte inca bine sa inainteze in instanta o actiune de uzucapiune iar in cazul in care nu se va mai simti bine actiubea va fi finalizata de catre mostenitori.
Cat mai rapid socrul sa incheie un contract de asistenta juridica cu un avocat ptr deschiderea actiunii in instanta.
Va mulțumesc

Alte discuții în legătură

Chitanță de mana Traian Diana Traian Diana Bună seara , am și eu o rugăminte , sau cinema.poate ajuta am.nevoie de un avocat , am casa la.socu meu și este paralizat nevăzător și el a cumpărat ... (vezi toată discuția)
Deces promitent vanzator amavrancea amavrancea Buna ziua, Intentionez sa cumpar o locuinta de la un domn in varsta de 67 ani fara nici o ruda. Daca intre momentul semnarii antecontractului si a platii unui ... (vezi toată discuția)
Tranzactie teren agricol cu chitanta de mana topmasaj topmasaj Buna ziua! in 1991 mama a cumparat un teren agricol in baza unei chitante de mana cu 2 martori. in 2008 vanzatorul a dat o declaratie notariala prin care ... (vezi toată discuția)