avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Raportare ambalaje
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Raportare ambalaje

Buna ziua. As dori sa va intreb daca noi importam marfa ambalata in paleti de lemn trebuie sa dam paletii mai departe spre valorificare la un operator autorizat sau le putem da ca lemne de foc unui angajat al firmei?
Cel mai recent răspuns: muraruana , utilizator 08:25, 8 Mai 2017
In primul rand trebuie sa declarati la AFM ambalajele introduse pe piata prin import: paletii de care spuneti + carton, folie daca e cazul. Din aceste ambalaje aveti obligatia de a recupera un procent si de a le preda spre reciclare (ATENTIE - trebuie sa aveti dovada ca aceste ambalaje au ajuns la un reciclator final gen fabrica de hartie pt. hartie, fabrica de placaj pt. lemn, etc) Pe diferenta dintre procentul pentru care ati avut obligatia de a recicla si ceea ce ati reciclat efectiv trebuie sa platiti la AFM o taxa de 2 lei/kg. Daca va indepliniti aceasta obligatie printr-o forma sau alta, puteti preda ambalajele de lemn ca si lemn de foc si unei persoane fizice
Am inteles. Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare ambalaje importator marfuri carmenbn carmenbn O SC importa consumabile sanitare.Ele vin ambalate in cutii de carton, care nu se distrug sau arunca, ci se folosesc mai departe pt.a le trimite clientilor (cu ... (vezi toată discuția)
Taxa fond mediu ambalaje plastic AnaBlanculescu AnaBlanculescu o fabrica de paine scoate pe piata produse panificatie ambalate in pungi si/sau folie plastic. cum se face calculul sumei datorate la fondul de mediu? din oug ... (vezi toată discuția)
Paleti lemn - ambalaj reutilizabil? ditri ditri Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs pentru a lamuri situatia sistemului de declarare a deseurilor de ambalaje conform legii 249/2015. Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)