avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie, reluare drept
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie, reluare drept

Buna ziua,
incepand cu data de 13.08.2014 pana in data de 24.09.2016 am fost beneficiarul stimulentului de insertie. Mi-a incetat dreptul pentru ca am fost trimis in somaj, firma la care am lucrat fiind in insolventa, ulterior intrand in faliment. In data de 01.02.2017 am reusit sa ma angajez si am depus cerere pentru reluarea dreptului, dar nu a fost aprobat. Este normal sa se intample asa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 5 Mai 2017
Dreptul la stimulentul de inserţie încetează cu ziua următoare celei în care beneficiarul nu mai realizează venituri supuse impozitului şi nici nu se află în concediul pentru creşterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie ady-70 ady-70 daca am avut stimulent de insertie fara sa beneficiez de C I C si mi a fost taiat deorece am fost dat in somaj acum daca m am angajat m ai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Revenire stimulent insertie dya_ioana19 dya_ioana19 În momentul de fata am revenit la locul de munca din CCC și încasez stimulent de inserție. Daca îmi iau o luna de zile de concediu fără plata, când ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie mihaela ciuperca mihaela ciuperca Daca am beneficiat de stimulent de inserie pana la implinirea copilului a varstei de 3 ani, cererea fiind depusa conform legii cu 60 de zile inainte de ... (vezi toată discuția)