avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Confidențialitate date personale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Confidențialitate date personale

Buna dimineata,
As dori sa ma înscriu la un examen si numele meu ar urma să fie publicat pe internet.Nu mi doresc ca numele si adresa sa fie publice, exista vreo posibilitate legală prin care sa cer acest lucru?Faptul ca refuz ii da dreptul angajatorului sa nu mi accepte dosarul pentru concurs?Ce lege as putea invoca?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:18, 6 Mai 2017
Nu prea aveti ce sa faceti in acest sens, intrucat :

Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, aprobat prin HG 286/2011 prevede :

art.20
Rezultatele selectării dosarelor de înscriere se afişează de către secretarul comisiei de concurs, cu menţiunea «admis» sau «respins», însoţită, după caz, de motivul respingerii, la sediul autorităţii ori instituţiei publice organizatoare a concursului, precum şi pe pagina de internet a autorităţii sau instituţiei publice, după caz, în termen de o zi lucrătoare de la expirarea termenului prevăzut la art. 19 alin. (2).

art.30
....
(3) Comunicarea rezultatelor la fiecare probă a concursului se face prin specificarea punctajului final al fiecărui candidat şi a menţiunii «admis» sau «respins», prin afişare la sediul şi pe pagina de internet a autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului, după caz, în termen de maximum o zi lucrătoare de la data finalizării probei.
....
Multumesc pentru raspuns.Dar ce părere aveți despre acest articol :
Art. 5.
(1) Orice prelucrare de date cu caracter personal, cu exceptia prelucrarilor care vizeaza date din categoriile mentionate la art. 7 alin. (1), art. 8 si 10, poate fi efectuata numai daca persoana vizata si-a dat consimtamantul in mod expres si neechivoc pentru acea prelucrare.
Eu nu doresc ca numele meu sa existe pe internet.
Vedeti alin.2 al textului de lege citat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma cu mai bine de o luna a avut loc un interviu pentru postul ... PHM1988 PHM1988 In urma cu mai bine de o luna a avut loc un interviu pentru postul de farmacist in cadrul SAJ Bihor (ambulanta).Rezultatul inca nu a fost publicat nicaieri si ... (vezi toată discuția)
Potrivit lg 544/2001,persoanele juridice(institutii publice-companii ... romanul11 romanul11 Potrivit lg 544/2001,persoanele juridice(institutii publice-Companii de stat-capital majoritar de stat) trebuie sa afiseze din oficiu, la sediu sau pe ... (vezi toată discuția)
Angajare kradu1 kradu1 Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu publicarea in monitorul oficial postul vacant la o institutie publica? Va multumesc. (vezi toată discuția)