avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1553 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua. Am incheiat prin demisie cu preaviz 20 zile fara inventar cu accordul ambelor parti contractul cu o firma.dupa doua luni firma executa inventar in care constata lipsa in gestiune.problema e ca ma cheama sa dau declararii despre lipsa....nu stiu cum sa procedez stiind ca nu am nici o vina.....multumesc
Cel mai recent răspuns: Mmedeea71 , utilizator 19:39, 6 Mai 2017
1. Este greseala dvs ca ati plecat fara sa fie efectuat inventarul .

2. Puteti sa mergeti sau nu sa dati acele declaratii, intrucat nu mai aveti o obligatie de acest gen in sarcina dvs.

3. Angajatorul va poate actiona in judecata pentru a-si recupera prejudiciul, unde va puteti apara impotriva acelor acuzatii.
Multumesc pt raspuns...tin sa mentionez ca sunt angajata de doua luni intr-o alta institutie ....
Nu are nicio relevanta, singurul impediment poate fi prezenta dvs in fata instantei de judecata, situtaie in care va trebuie sa solicitati invoire, CO sau CFP pentru data respectiva.
Nu sunt chemata in instanta...fosta firma la care am fost angajata ma cheama la firma ...sa dau declaratii daca stiu ceva de lipsa.....nu era normal sa faca inventar cat eram in preaviz nu dupa doua luni de la plecarea mea din postul respectiv ?
Intr-adevar, inventarul trebuia efectuat inainte de incetarea c.i.m. ... eu v-am explicat situatia in care veti fi actionata in instanta daca fostul angajator decide ca lipsa se datoreaza activitatii dvs.

Intrucat raportul dvs de munca urma sa inceteze, in temeiul prevederilor Legii contabilitatii nr. 82/1991, angajatorul avea obligatia sa efectueze inventarierea bunurilor aflate in gestiunea dvs.

Alte discuții în legătură

Inventariere Va rog sa ma clarificati la urmatoarea intrebare. Daca o societate comerciala cheama fostul gestionar pentru finalizarea inventarului prin scrisoare cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi dau demisia avand in vedere faptul ca am o gestiune de cateva miliarde? nicu35 nicu35 buna ziua lucrez de 4 ani la o firma ca gestionar la depozit mentionez ca inainte depozitu avea manipulanti motostivuitorist si vanzator acu de un an din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! vă prezint următoarea situație: - un angajat ... oanaportar oanaportar Bună ziua ! Vă prezint următoarea situație: - un angajat a depus Demisia - șeful său a cerut directorului ca să nu i se înceteze Contractul de ... (vezi toată discuția)