avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... SRL
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

SRL

Buna ziua,

Cine mi-ar putea furniza niste informatii cu privire la un SRL:

-daca in 3-6-12 luni de la infiintare, nu am intrari-iesiri (de servicii), trebuie sa platesc ceva catre stat?
-contabilitatea primara poate fi tinuta si efectuata, si fara a fi nevoie angajarea unui contabil? intru fisier de tip exel, de exemplu

Va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:00, 12 Decembrie 2017
Daca nu ati avut activitate, nu datorati impozit pe venit micro. Daca ati avut salariati, datorati pentru acestia impozitul pe salariu si contributiile la bugetul de asigurari sociale, de sanatate sau somaj. La intervalele mentionate trebuiau depuse declaratiile trimestriale.
Contabililtatea trebuie tinuta de o persoana cu studii superioare economice angajata sau de un expert contabil (firma),membru CECCAR, pe baza de contract prestari servicii. (Legea 82/1991).
Cu un contabil autorizat veti colabora doar cand va fi nevoie sa va intocmeasca si sa semneze bilantul anual, adica cam prin luna aprilie 2018 pentru anul 2017.
Aveti in vedere ca de la 1 ianuarie 2018 depunerea declaratiilor trimestriale (declaratia 100 pentru impozitul pe venitul microintreprinderii), chiar si cu zero, le vor accepta depuse doar prin internet cu semnatura electronica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii/termene microintreprinderi NNorbert NNorbert Buna ziua As dori sa va intreb ca o microintreprindere din date de 01.02.2017 ce declaratii depune si la ce termeni in anul 2018, ma gandesc la ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila km km Sunt economist, am un SRL (comert) la care am tinut eu contabilitatea 15 ani, dar in ultimii 10 ani am apelat la serviciile unor contabili, deoarece nu mai ... (vezi toată discuția)
Cine poate tine contabilitatea intr-un srl? Marius_Ang Marius_Ang Cine poate tine contabilitatea intr-un SRL? Care este minimul de studii cerut? (Intreb pentru ca am auzit de la cineva ce face studii economice ca doar ... (vezi toată discuția)