avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces verbal incheiat de Politie unui restaurant ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces verbal incheiat de Politie unui restaurant pentru drepturi de autor

Buna ziua. Am o intrebare fata de o situatie de-a dreptul stupida. Un restaurant a fost sanctionat contraventional prin proces-verbal de catre, atentie, POLITIE, pentru ca ar fi savarsit abaterea prevazuta de art. 139 indice 2 din legea 8/1996 a Drepturilor de autor. In fapt i se imputa ca in restaurant ar fi fost un TV care era pe un post muzical. Pe de alta parte, a sanctionat o persoana fizica, patronul, nu societatea care administreaza restaurantul. De cand si pana cand Politia se ocupa cu astfel de chestiuni ? Intra in aria sa de competente sa sanctioneze restaurantele pentru drepturile de autor ??? Va rog sa ma luminati si pe mine, ca mi se pare cu totul ridicola situatia. Adica cei de la Drepturi de Autor
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 12:13, 8 Mai 2017
Conform art 139 ind 5 din legea 8/1996 - alin (2) "Contravenţiile prevăzute la art. 139ind 2 şi 139ind 4 se constată şi se aplică de ofiţerii sau de agenţii de poliţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor cu competenţe în domeniu."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare in vederea obtinerii licentei de utilizare a muzicii GhermanGianina GhermanGianina Buna ziua ! Ma puteti ajuta sa imi spuneti daca cererea de mai jos este legala si in temeiul carui act oficial ar trebui sa achitam taxa ceruta mai ... (vezi toată discuția)
Taxa ucmr - ada pentru tv in magazin BudauMonica BudauMonica Lucrez la o societate ce comercializeaza bauturi alcoolice, tigari si ceva snaks-uri. Societatea detine un televizor pe cablu ce e pornit in permanenta pe ... (vezi toată discuția)
Problema interesanta drepturi de autor carerra carerra SITUATIA DE FAPT: Dețin un minihotel, iar la parter un restaurant. Am televizoare in fiecare camera. Ieri am primit de la asociatia titularilor de ... (vezi toată discuția)