avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor deces-contract suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor deces-contract suspendat

Buna ziua
Un angajat aflat in concediu crestere copil, poate beneficia in aceasta perioada de ajutor de deces din partea angajatorului? Mentionez faptul ca persoana decedata este unul dintre parintii angajatului si la momentul decesului nu era asigurat/somer/pensionar.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 8 Mai 2017
Da, poate beneficia de asa ceva.

OUG 111/2010
art.16
.....
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) primeşte diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere si ingrijire copil Florina18 Florina18 Se poate obtine si indemnizatia lunara de crestere copil si salariu in acelasi timp? La ce fel de venituri se refera- OUG 111/2010 art 16 (3)Plata ... (vezi toată discuția)
Decont bani pentru chirie pe timpul ccc maryus2y maryus2y Buna ziua. Lucrez la stat si anume la o unitate militara. Stiu ca pe timpul celor doi ani de CCC se suspenda contractul individual de munca. As dorii sa stiu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil holira holira daca beneficiez de indemnizatie crestere copil, pot beneficia de alte venituri suplimentare conform conventiei civile SC ORIFLAME? Am avut Pf , iar acesta l am ... (vezi toată discuția)