avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Supraveghere video in interiorul receptiei marfa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Supraveghere video in interiorul receptiei marfa

Buna ziua,
Doresc sa va intrev, daca supraveghere video in interiorul receptiei marfa este permisa fara acordul expres a angajatului?Prelucrarea video a imaginilor in cazul unei cercetari disciplinare este legala?Care sunt obligatiile legale exprese prin care angajatorii pot dispune de supravegherea video
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Cochior , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:24, 9 Mai 2017
In mod normal in aceste situatii, exista o informare prealabila ca sunteti filmati.

Vedeti ce scrie in Regulamentul Intern al firmei.
1. "Salariatii nu pot fi supravegheati video in birourile in care acestia muncesc in mod obisnuit, conform prevederilor legale aflate in vigoare, insa camerele video pot fi instalate in alte locuri, in conditii stricte. ... "
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Comunicat de presă al Autoritatii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
[ link extern ]

3. Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - sesizari
[ link extern ]
Bună ziua!

Din punctul meu de vedere, zona de recepție marfă nu este birou și nu se încadrează în reglementările de mai sus, acea zonă fiind justificat supravegheată video, reprezentând zonă tampon (acces extern) de valori diverse și este ușor de demonstrat necesitatea unei astfel de monitorizări.

Totuși, modul de supraveghere, timpul de stocare al datelor și modul de folosire al acestora ar trebui reglementat în Regulamentul Intern al societății. Dacă cercetarea disciplinară are la bază lipsa unor mărfuri sau distrugerea lor, eu consider că o astfel de utilizare a imaginilor video este justificată. Fără o astfel de lămurire s-ar crea un prejudiciu pentru care ar putea fi penalizați și angajați nevinovați, fapt care nu e în regulă deloc.

Puteți încerca să faceți o sesizare la ANSPDCP, dar depinde foarte mult de speța concretă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imaginile de la sistemele de supraveghere video în birouri se văd pe telefonul unei persoane din conducerea instituției. este legal? razvanraul89 razvanraul89 Buna seara! Intr o institutie publica sunt montate camere de supraveghere video in birouri. Se spune ca pentru siguranta angajatilor si nu pentru a ii ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video la locul de munca nero2013 nero2013 Buna ziua, Lucrez intr-un magazin apartinand lantului \"X\" Magazinul este dotat cu camere de supraveghere. Va rog sa-mi spuneti daca ele sunt pentru ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate supraveghea video angajatii? simina_28 simina_28 Buna. Este legal ca un angajator sa monteze camerevideo in hala de productie pentru a supraveghea angajatii? Multumesc. (vezi toată discuția)