O îngrijesc pe bunica mea în vârstă de 90 ani care este mobila și văzătoare de când a murit tatăl meu în locuința mea și a soțului meu și am fost chemata în instanță de fratele tatălui meu pentru a obține drept la vizita la mama sa deși el locuiește la 200 metri de noi și nu si-a manifestat dorința de a o vizita deși eu i-am propus chiar sa o ia la el pentru o perioada de timp sau chiar definitiv și m-a refuzat, el locuind în casa construita cu ajutorul părinților săi, elnedorite sa o ia doar sa aibă acces în locuința mea apelând la ordonanță președințială . Ce pot face în acest caz,menționez ca nu avem nici un contract de întreținere și dansa are o pensie de doar 500 lei deci nu o fac pentru beneficii ci doar pentru ca așa simt sa fac. Mulțumesc mult!
Buna ziua,
Formulati URGENT o intampinare in care sa aratati cele de mai sus, aratand ca suntei deacord cu vizita si ca nu l-ati impiedicat niciodata in acest sens.
I se va da dreptul de vizita dar sa nu platiti si cheltuieli de judecata.
N as fi chiar convinsa ca va avea castig de cauza atata timp cat nu va justifica urgenta unui astfel de demers, eventual impiedicarea din partea dvs de a o vizita.
In plus va trebui sa existe si sa dovedeasca o relatie stransa anterioara, de afectiune, relatie intrerupta de conduita dvs.
In plus o astfel de masura nu prea poate fi vremelnica....
Ar cam trebui numit curator.
Daca el nu a incercat sa vina sa o vada nu are sens ordonanta.
E un proces in care depinde cum se apara fiecare.
Instanta va decide in functie de argumente si de aparari.
Nu conteaza ca a vazut-o sau nu pana acum, e mama lui, are drept sa o vada legal. Nu conteaza nici relatia lor anterioara.
Totusi, pentru ca e vorba de doi adulti si pentru ca orice adult poate primi vizite la domiciliul sau, indiferent a cui e imobilul, nu prea vad care e logica de a va cere dv. sa o vada el pe mama. Trebuie sa-i ceara mamei, caci dv. nu raspundeti pentru mama daca nu e pusa sub interdictie.
Imi e neclar care au fost cele urmarite de domnul...