avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanță președințială
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanță președințială

O îngrijesc pe bunica mea în vârstă de 90 ani care este mobila și văzătoare de când a murit tatăl meu în locuința mea și a soțului meu și am fost chemata în instanță de fratele tatălui meu pentru a obține drept la vizita la mama sa deși el locuiește la 200 metri de noi și nu si-a manifestat dorința de a o vizita deși eu i-am propus chiar sa o ia la el pentru o perioada de timp sau chiar definitiv și m-a refuzat, el locuind în casa construita cu ajutorul părinților săi, elnedorite sa o ia doar sa aibă acces în locuința mea apelând la ordonanță președințială . Ce pot face în acest caz,menționez ca nu avem nici un contract de întreținere și dansa are o pensie de doar 500 lei deci nu o fac pentru beneficii ci doar pentru ca așa simt sa fac. Mulțumesc mult!
Buna ziua,
Formulati URGENT o intampinare in care sa aratati cele de mai sus, aratand ca suntei deacord cu vizita si ca nu l-ati impiedicat niciodata in acest sens.
I se va da dreptul de vizita dar sa nu platiti si cheltuieli de judecata.
N as fi chiar convinsa ca va avea castig de cauza atata timp cat nu va justifica urgenta unui astfel de demers, eventual impiedicarea din partea dvs de a o vizita.

In plus va trebui sa existe si sa dovedeasca o relatie stransa anterioara, de afectiune, relatie intrerupta de conduita dvs.

In plus o astfel de masura nu prea poate fi vremelnica....
Mulțumesc pentru răspuns!
Ar cam trebui numit curator.
Daca el nu a incercat sa vina sa o vada nu are sens ordonanta.
E un proces in care depinde cum se apara fiecare.
Instanta va decide in functie de argumente si de aparari.
Nu conteaza ca a vazut-o sau nu pana acum, e mama lui, are drept sa o vada legal. Nu conteaza nici relatia lor anterioara.
Totusi, pentru ca e vorba de doi adulti si pentru ca orice adult poate primi vizite la domiciliul sau, indiferent a cui e imobilul, nu prea vad care e logica de a va cere dv. sa o vada el pe mama. Trebuie sa-i ceara mamei, caci dv. nu raspundeti pentru mama daca nu e pusa sub interdictie.
Imi e neclar care au fost cele urmarite de domnul...

Alte discuții în legătură

Soțul poate lua forțat copilul de la mamă dacă sunt separați, dar nu divorțați? Magda95 Magda95 Bună ziua! Mă pregătesc de un divorț ce trebuia să decurgă pe cale amiabilă, însă în urma unui scandal el nu a mai vrit și m-a amenințat că îmi ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cand un copil minor nu doreste sa plece la celalat parinte? JulieC JulieC Tatal copilului are o ordonanta presedentiala cu drept de vizitare de doua ori pe saptamana. O pune in aplicare cand doreste o data la 2-3 luni. Fetita are 8 ... (vezi toată discuția)
Copii cu parinti divortati, probleme Lie Daniela Lie Daniela Nu sunt divortata legal de sotul meu,dar nu mai locuim impreuna de 3 ani.Cand sa stabilit pensia alimentara sa stabilit si domiciliu copilul la mama.Intre timp ... (vezi toată discuția)