avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate un comodatar sa faca parte dintr-o asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate un comodatar sa faca parte dintr-o asociatie de proprietari?

Am tot cautat pe net daca un comodatar poate face parte dintr-o asociatie de proprietari si n-am gasit nimic. Ma poate ajuta careva?
Pe scurt, am sediul social in apartamentul in care locuiesc iar proprietarul apartamentului este mama mea.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:47, 11 Mai 2017
Comodatarul nu poate face parte din asociatia de proprietari ci doar proprietarul.

Puteti insa participa la adunarile asociatiei si vota daca primiti un mandat/procura din partea proprietarului (mama dvs).
. Puteti participa numai pe baza de mandat dar nu cred ca aveti drept de vot.Cel putin asa reiese avand in vedere disp. art. 9 din Legea 230/2007:
"Proprietari membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot[,la adunarea generala a proprietarilor, sa-si inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari"
Poate ne lamureste dna Avocat Gerberga daca un proprietar nemembru al asociatiei (sau persoana care il reprezinta) are drept de vot in AGP ?!
Acest lucru este "lamurit" de dispozitiile L 230/2007:

ART. 25
(1) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociaţiei de proprietari, se vor avea în vedere următoarele:
a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;
b) pentru hotărârile cu privire la stabilirea fondurilor de investiţii pentru consolidare, reabilitare şi modernizare, votul fiecărui proprietar are o pondere egală cu cota-parte din proprietatea comună;
c) proprietarul poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează;
d) un membru al asociaţiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai mulţi membri absenţi, dacă prezintă împuternicire semnată de către proprietarii în numele cărora votează;


Lamurit? Deci, daca tot este imputernicit, participa la AG si chiar voteaza, altfel sta acasa si bea o bere!
Parcurcand art.9 si art.25 alin. a c d se poate deduce in mod eronat ca.proprietarul nemembru al asociatiei nu poate candida nu poate alege nu poate fi ales dar are dreptul de a vota orice alte hotarari in AGP atat personal cat si prin imputernicit Dar art. 9 este restrictiv cand spune :"Proprietari membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot[" se intelege ca numai membri asociatiei au drept de vot in AGP de aici si neclaritatea interpretarii ! Nelamurirea persista

Alte discuții în legătură

un membru al familiei (copiii) poate fi considerat proprietar cu drepturi depline in cadrul asociatiei? Octavia Turbatu Octavia Turbatu Buna ziua, am o situatie care a nascut mari contraverse in interpretarea unui articol de lege. Conform L 230/2007, art.25, pct.1), lit. c) : [b]c) ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari si proprietarii care nu fac parte din asociatie Vartgoth Vartgoth Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu ce se intampla daca la sedintele unei asociatii de proprietari (bloc de locuinte) participa si acei proprietari care nu ... (vezi toată discuția)
Membrii ce zice zice 2 intrebari: - membrii comitetului executiv trebuie sa fie proprietari, sau se accepta chiriasi sau persoane \"imputernicite\" de catre un proprietar? - ... (vezi toată discuția)