avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate un comodatar sa faca parte dintr-o asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate un comodatar sa faca parte dintr-o asociatie de proprietari?

Am tot cautat pe net daca un comodatar poate face parte dintr-o asociatie de proprietari si n-am gasit nimic. Ma poate ajuta careva?
Pe scurt, am sediul social in apartamentul in care locuiesc iar proprietarul apartamentului este mama mea.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:47, 11 Mai 2017
Cand o persoana , care a cumparat un apartament intrun bloc (este asociatie de proprietari ) , devine membru al asociatiei ? Pun aceasta intrebare pentru a lamuri si alti locatari de la noi.
@gambete,
Desi este foarte clar, nu stiu de ce dvs. sunteti in continuare nelamurit, asadar:
- doar proprietarul, membru al as. prop. poate candida si poate fi ales in organele de conducere a as. prop. Un membru de familie sau o alta persoana imputernicita de proprietar, poate participa la AG si chiar poate vota - dar nu poate candida sau sa fie ales. Teoretic, pentru ca in practica insa, se mai aleg in conducerea as. prop. si fii, fiice, ai proprietarului, membru al as. prorietari. De obicei acest lucru se intampla la asociatiile foarte mici, cand niciunul dintre membri "plini" nu candideaza si nici nu accepta asemenea functii de conducere

Cu privire la proprietarii care au dobandit proprietatea mai tarziu

Si aici Legea 230/2007 este clara si nu trebuie interpretata decat in dispozitiile:

ART. 7
Înscrierea ulterioară în asociaţia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenţi la adunarea generală de constituire se face la cererea scrisă a acestora, fără alte formalităţi.


Este clar ca inscriere ulteioara este o actiune pe care trebuie sa o faca atat proprietarii care nu au fost prezenti la AG de constituire, cat si proprietarii care au achizitionat proprietatea mai tarziu, mai tarziu, insemnand ani si ani...

Va doresc mult succes!
Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2017
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

un membru al familiei (copiii) poate fi considerat proprietar cu drepturi depline in cadrul asociatiei? Octavia Turbatu Octavia Turbatu Buna ziua, am o situatie care a nascut mari contraverse in interpretarea unui articol de lege. Conform L 230/2007, art.25, pct.1), lit. c) : [b]c) ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari si proprietarii care nu fac parte din asociatie Vartgoth Vartgoth Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu ce se intampla daca la sedintele unei asociatii de proprietari (bloc de locuinte) participa si acei proprietari care nu ... (vezi toată discuția)
Membrii ce zice zice 2 intrebari: - membrii comitetului executiv trebuie sa fie proprietari, sau se accepta chiriasi sau persoane \"imputernicite\" de catre un proprietar? - ... (vezi toată discuția)