avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere supraveghere in scara blocului-legal sau nu?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere supraveghere in scara blocului-legal sau nu?

Buna ziua,
In blocul unde locuiesc vecinii vor sa puna camere de supraveghere-exterior si interior(cea din interior la parter). Personal nu sunt de acord cu cea interioara, locuind la parter si avand usa nu departe de usa de la intrarea in scara. Daca nu primesc semnatura de la toti locatarii, le pot instala pe baza votului majoritatii? Oarecum dreptul la intimitate e incalcat si de asemenea sunt date cu caracter personal (imaginea persoanei) prelucrate fara acord.
Ma puteti ajuta cu un raspuns? Daca face referire si la articole din lege ar fi minunat
Multumesc
Cel mai recent răspuns: dan_crihan , utilizator 22:58, 12 Mai 2017
Da se pot pune daca asa hotaraste majoritatea, nu inteleg cu ce va afecteaza intimitatea, credeti ca sta cineva sa verifice cine vine la dvs.?
Pe principiul acesta inseamna ca daca ar fi fost un portar va incalca dreptul la intimitate.
Holul nu este numai proprietatea dvs. si majoritatea va hotara.
Inteleg ca sistemul de supraveghiere video "vede" si usa dvs., adica beneficiati pe gratis de paza locuintei dvs. Pai cum naiba sa va deranjeze acest lucru? Pur si simplu nu va incala nimeni intimitatea, mai mult nu va prelucreaza imaginea.
Cred ca ar trebui sa multumiti as. prop. ca usa dvs. este permanent supraveghiata - dar pana nu patiti ceva, nu o sa va schimbati parerea!

Dar daca nu doriti montarea acestor camere, puteti sa va opuneti, aveti acest drept.
Bun, cititi si: [ link extern ] /

Mult succes!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Mai 2017
Adam Grecu, utilizator
Este bine sa va documentati lecturand Ghidul pentru asociatiile de proprietari pentru instalarea sistemului de supraveghere elaborat de Agentia Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, in 2012.
Este de preferat sa aveti deschidere mai mare, in ceea ce priveste spatiul comun, caci si vecinii de la etaje trec pe la parter, ca doar nu aveti scara sau lift exterior si nu se mai simt atat de "atacati" de camerele de supraveghere.
E de stiut ca accesarea imaginilor inregistrate se face, conf.Legii 677/2001, si Deciziei 52/2012 a ANSPDCP, doar de persoane desemnate de asociatie si se inregistreaza in registrul special al operatorului (asociatia).
Vorba lui Adam Grecu, mai bine bucurati-va.
Mai discutabile sunt camerele care supravegheaza in exterior, domeniul public.
Ultima modificare: Vineri, 12 Mai 2017
dan_crihan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montaj camere de supraveghere la bloc. MihaiGherasim MihaiGherasim Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari, 10 apartamente pe scara, in ultima scara a blocului (forma de L). Nu avem asociatie de ... (vezi toată discuția)
Asociație de proprietari este legal să montăm o cameră de ... Președinta Președinta Asociație de proprietari este legal să montăm o cameră de luat vederi in lift . Care sunt condițiile și legea dacă ne permite . Va mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Buna seara.cateva indicatii si lamuriri va rog.doresc sa instalez ... ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna seara.cateva indicatii si lamuriri va rog.doresc sa instalez pe etajul la care locuiesc o camera de supraveghere orientata catre intrarea in apartament si ... (vezi toată discuția)