avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema sistem Bologna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema sistem Bologna

Ma numesc Catalina si in 2007 trebuia sa termin facultatea de Litere din cadrul Univ. Al. I Cuza, Iasi. Mama mea s-a imbolnavit brusc si in acea perioada aveam sesiune. Nu mi-am dat vreo 7-8 examene si nici nu am dat licenta in iarna, asa cum aveam sansa. M-am demoralizat complet, si, desi mama si-a revenit, eu nu am mai rezolvat problema. Mi-am gasit un post bun la un radio din Iasi, unde am fost prezentator...ideea e ca anul asta mi-am facut curaj si am zis ca trebuie sa termin si studiile superioare,mai ales ca in cei 4 ani invatasem f bine. Fiindca nu mai exista invatamant de 4 ani, am fost nevoita sa ma reinmatriculez in anul 3 de studii, sistem Bologna. Problema e ca nimeni de la facultate, nici macar decanul, nu m-a lamurit, daca trebuie sa repet tot anul, sau doar cursurile la care nu am mai dat examen atunci in 2007, sau doar sa vin in sesiune. Atat secretarele, cat si cativa profesori, dar si decanul mi-au spus ca se vor face unele echivalari, iar la acele obiecte nu va trebui sa particip in timpul semestrului, dar la celelalte, va trebui sa particip. Mai mult, secretarele au spus sa vin pe 15 octombrie, sa mi se dea un catalog de diferente, ca sa stiu exact ce sa fac.Ma intereseaza, pentru ca ar trebui sa ma mut din Iasi, tocmai in Piatra Neamt, unde ar trebui sa incep sa lucrez din octombrie, avand si sot de cateva luni, care si-a gasit si el de munca in P.Neamt, unde nu mai trebuie sa platim chirie, ca aici. Nu ne permitem sa mai asteptam pana pe 15 octombrie... de asta as vrea sa stiu, daca ma poate lamuri cineva, trebuie sa repet tot anul sau doar cateva obiecte? Prezenta la curs nu e obligatorie si as putea face naveta de cateva ori pe saptamana pentru seminarii. Taxa de reinmatriculare de 200 RON am platit-o, nu mi s-a spus ca ar trebui sa mai platesc ceva... sunt "legata de maini si de picioare" cum se spune.... nu pot sa ma mut pana nu stiu exact ce am de repetat si ce nu. Daca ati trecut prin asta, sau daca stie cineva legea sistemului Bologna, va rog explicati-mi ce presupune si ce ar trebui sa fac. Multumesc tare mult.
Cel mai recent răspuns: hajnyci , utilizator 12:52, 22 Septembrie 2009
Dupa parerea mea asta nu ar fi motiv sa nu va mutati in alt oras. Va trebui sa dati examene doar la acele materii la care nu ati dat in 2007, acesta nu este repetarea anului, dar tot va pierdeti un an, fiindca dati examenele odata cu cei din anul III. Prezenta la cursuri si la seminarii nu ar trebui sa fie obligatorie daca Dvs faceti fata si asa la examen, insa daca sunt profesori exigenti acestia va tine cont si de prezenta,( asta este la aprecierea profesorului).
Succes la examene si la noul loc de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa dau facultatea in judecata emilandrei emilandrei . problema mea sta in felul urmator.vreau sa stiu daca pot da in judeata facultatea la care sunt pentru ca nu am putut sa intru in examenul de licenta in ... (vezi toată discuția)
Examenul la o disciplina pot sa il sustin si la o alta universitate? popavasile popavasile Buna ziua. sunt student ultimul an, am ratat deja sustinerea licentei de vara din cauza unui examen la un profesor exagerat de exigent (nu vad rostul unor ... (vezi toată discuția)
De ce "asa trebuie" ? ContSters160631 ContSters160631 Buna -ziua! Apelez cu incredere la acest forum,sper ca si de aceasta data cineva sa fie in masura sa ma lamureasca. In 2006,sperand la mai bine,m-am ... (vezi toată discuția)