avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... plata creanta de catre debitor creditorului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

plata creanta de catre debitor creditorului

Buna ziua,

In situatia in care un debitor intra in procedura de insolventa (cu reorganizare) si creditorul lui se inscrie la masa credala, poate debitorul sa ii plateasca suma datorata? Sunt astfel prejudiciati ceilalti creditori? Ma gandeam ca exista acea egalitate si prioritate in recuperarea creantelor in insolventa.

Isi poate recupera creditorul bunurile proprii detinute de debitor?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: madalina bobeica , utilizator 21:09, 10 Mai 2017
dupa cate stiu eu ordinea este stabilita in functie de creditorul care a actionat primul, exceptie facand creditorul din partea statului...daca nu ma insel
da asa este...vorbim despre prioritate la masa credala...sa nu uitam si de salariati care au si ei intaietate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi emise in insolventa ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Societatea noastra are de recuperat o mare suma de bani de la o alta societate care a intrat in insolventa. Sumele au fost facturate si facturile ... (vezi toată discuția)
Societate in insolventa , reorganizare judecatoreasca elicoidal elicoidal va rog sa-mi spuneti daca o societate imi datoreaza 1 miliard de ron , si ea se afla in insolventa, in reorganizare judecatoreasca , este obligata sa-mi ... (vezi toată discuția)
Procedura inscriere masa credala encrypted encrypted Buna ziua. Sunt un pagubit al agentiei de turism de care probabil deja ati auzit de ea, Dreams Travel. Acestia si-au depus deja cererea de insolventa urmand ... (vezi toată discuția)