avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general documente intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

documente intreprindere individuala

am cateva intrebari, daca vrea cineva sa ma ajute.
Am infiintat o intreprindere individuala, comert pe internet si prin intermediul caselor de comenzi. ok.
Am inteles ca sunt neplatitor de Tva. In aceasta situatie, de ce o firma platitoare are necazuri daca ia marfa de la mine? Ce se poate face pentru lamurirea acestor probleme?
Apoi, ce registre, documente de evidenta imi trebuie, care si unde trebuie inregistrate?
Facturile generate cu programe speciale, in cate exemplare se printeaza?
Pun toate aceste intrebari, pentru ca dupa 6 ore de umblat continuu la finante in Satu Mare, prin 8 birouri, 4 etaje si peste 40 persoane intrebate (angajati ai finantelor) nu am primit nici un raspuns.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 16:43, 21 Septembrie 2009
1. Nimeni nu va avea necazuri, daca cumpara marfa de la Dvs. Este legal sa fiti neplatitor de TVA.

2. Puteti explica clientilor Dvs., ca nu doriti sa devenit platitor de TVA, iar ei nu vor avea necazuri din aceasta cauza. Facturile Dvs. pot fi contabilizate fara nici o problema.

3. Trebuie sa aveti un Registru Jurnal de Incasari si Plati, un Registru de Inventar si un Registru Unic de Control. Registrul Jurnal de Incasari si Plati si Registru de Inventar trebuie sa snuruiti si sa parafati, iar Registrul Unic de Control trebuie sa fie vizat de Directia Locala de Impozite si Taxe (finante locale).

4. Puteti sa trimiteti clientilor Dvs. facturi prin email (intr-un document PDF -- puteti sa folositi OpenOffice cu care pot fi generate documente PDF) -- daca clientul doreste, puteti sa-i trimitei o factura tiparita. Trebuie sa tipariti un exemplar din factura pentru contabilitatea Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registre obligatorii pentru pfa richy richy Buna ziua, Am infiintat un PFA acum 2 luni - sistem real cu TVA. Am fost la finante in primele zile de la inregistrarea PFA-ului si am dus urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Sfat in legatura cu pfa sensoaltec sensoaltec buna, am un pfa deschis de aproape 2 luni. sunt neplatitor de tva si am inteles ca nu am nevoie de registru unic de control si de registru evidenta fiscala. ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)