avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... modificari in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

modificari in apartament

buna ziua,
as dori sa stiu, DACA presedintele si administratorul asociatiei de proprietari AU VOIE sa intre in apartamentul unei persoane care face modificari majore in apartament , si daca da ,conform carei legi..multumesc
Cel mai recent răspuns: meri_tt , utilizator 12:04, 6 August 2017
Orice persoana poate intra in apartament daca i se deschide usa, daca i se permite....
Presedintele si administratorul pot solicita accesul in apartament pentru a verifica diferite instalatii, mai ales cele comune...
Este firesc sa se colaboreze cu presedintele si administratorul.
Modificarile constructive in apartament se pot face numai cu acordul conducerii asociatiei de proprietari, uneori fiind nevoie si de proiect sau autorizatie de constructie.
Daca cineva din conducerea asiciatiei sau orice vecin, afla ca se fac modificari in apartament, poate anunta inspectoratul in constructii, disciplina in constructii, politia, compartimentul urbanism... iar celui ce face modificari fara aprobarile legale (inclusiv aprobarea asociatiei) nu-i va fi deloc usor.
Art. 31
Dreptul de a aplica amenzile prevăzute de prezenta lege se prescrie în termen de 5 ani de la data săvârşirii faptei.
(la data 27-dec-2016 Art. 31 din capitolul III modificat de Art. VII, punctul 33. din Ordonanta urgenta 100/2016 )
legea 50/1991

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelopare TITUS2003U TITUS2003U În urma unei reclamații, inspectorii serv. disciplina în construcții mi-au dat o somație pentru dezafectarea developării individuale a ... (vezi toată discuția)
Lege privind modificari renovare apartament ioana_TN ioana_TN Buna ziua, Stie careva unde pot studia exact ce modificari ai voie sau nu ai voie sa faci in apartament, la o renovare, ce autorizatii ai nevoie sau nu ai ... (vezi toată discuția)
Ce se intelege prin: "modificarea aspectului proprietăţii comune " Mikatahito Mikatahito \"http://www.xisoft.net/legislatie.php?link=legea_230_2007.html\" La CAPITOLUL VIII Sancţiuni, litera e) .... c) neexecutarea de către proprietar ... (vezi toată discuția)