avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este ilegal de a depozita in scara blocului 2 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este ilegal de a depozita in scara blocului 2 biciclete ?

Buna seara.Noi stam intr-un bloc alcatuit din p+1+2 etaje.Avem toate 6 familii cota parte din scara blocului.Eu stau la etajul 1 si am 2 bicicleta legate de balustrada.E ilegal acest lucru?Vecinii pot face ceva legal in sensul acesta?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:55, 12 Mai 2017
Buna seara,
Legal nu au ce sa va faca.
Practic? Sa speram ca sunt oameni nu ....
Voi merge pe cale legala daca se va ajunge la altceva.Ideea e ca m-au amenintat cu plangere la politie...se poate sa primesc amenda si chiar sa mi le ridice daca nu le iau de acolo?
Bună seara ! Pe ce motiv să vă reclame?! E absurd. Nu mai au loc să treacă pe holul etajului? Nu cred că poliția da amenzi ptr. asta.
Au loc...si inca super ok....
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt depozitate/parcate pe ceea ce se cheama "parte comuna", respectiv holul blocului si conform legii, desi fiecare proprietar are o cota-parte din aceasta parte comuna, asta e doar pentru calcule, socoteli, nu pentru a fi folosita efectiv.
Conform celor spuse de dvs ar insemna sa ocupati fix suprafata dvs de cota parte. Ati masurat exact sa vedeti cat ocupa cele doua biciclete si va incadrati....?
Ce-ar insemna daca fiecare dintre proprietari si-ar depozita cate ceva pe acea teoretica suprafata de cota-parte ? Si cum s-ar putea stabili unde si a cui este acea cota-parte ? Poate unul vrea musai cota-parte din fix dreptul usii dvs sau din fata usii de la intrarea in imobil.....de ce nu ?
Intelegeti ideea ?
"Partea comuna" este bine definita in lege si trebuie respectata ca atare.
Deci, da, este ilegal sa depozitati ceva acolo.

Alte discuții în legătură

Buna seara, eu locuiesc in apartament la etajul 10 in bloc si ... Kaydoc Kaydoc Buna Seara, Eu locuiesc in apartament la etajul 10 in bloc si am cumparat acum o bicicleta pentru vara asta sa pot sa merg, dar presedinta de bloc mi a zis ca ... (vezi toată discuția)
Parcarea bicicletelor in scara blocului vzsolt vzsolt Buna ziua! Dupa o discutie apriga cu un vecin, m-am gindit sa intreb: Am dreptul sa imi tin bicicleta in scara blocului? :-/ Mentionez ca nu impiedica ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari vrea sa interzica locatarilor sa urce cu bicicleta pe casa scărilor Dorin Sergiu Dorin Sergiu Celor din asociația de proprietari le e teama sa nu cumva cei ce-isi țin bicicletele pe casa scării sau in apartament ,să nu murdărească pereții la ... (vezi toată discuția)