avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile sediu social
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile sediu social

Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema:
Sunt pfa si am ca obiect de activitate cod caen 7490 - activitati profesionale , stiintifice si tehnice ( intocmire documentatie de securitatea muncii , psi si protectie civila pentru diverse societati cu care am contract )
Pot sa deduc cheltuiala cu cumpararea unui aparat de aer conditionat pentru sediul social aflat in locuinta proprietate personala? Daca da , fac deducerea la valoarea lui totala sau doar la un anumit procent ?
va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Elena 47 , utilizator 16:40, 13 Mai 2017
In contractul de comodat sau de inchiriere este specificat care este spatiul folosit de firma si daca este in exclusivitate. In functie de acest lucru deducerea este partiala sau totala.

De exemplu, daca firma foloseste o camera in exclusivitate si aparatul de aer conditional este montat acolo, atunci deducerea este 100%.
avand in vedere ca folosesc pentru PFA doar o parte din spatiul apartamentului ,aparatul de aer conditionat il trec in registrul inventar la valoarea partiala pe care o deduc ( 38 % din valoarea totala )?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu inchiriat, dotare cu aer conditionat foneagheorghe foneagheorghe Buna ziua, Sunt pfa practician in insolventa, am sediul inchiriat legal si doresc sa stiu cum pot deduce plata pentru o instalare de aer conditionat ... (vezi toată discuția)
Investitie sediul social - tamplarie termopan mihaelasir_2005 mihaelasir_2005 Buna ziua, Am o societate cu codul CAEN 7500 - activitati veterinare, infiintata in anul 2011, platitoare de TVA si impozit pe microintreprindere incepand ... (vezi toată discuția)
Pfa, deducere cheltuieli cursuri contabilitate, psi, management al timpului Petrovic Petrovic Este posibil să deduc cheltuieli pentru unele cursuri care au legătură cu activitatea de PFA, dar nu au efectiv CAEN-ul înregistrat? În principiu vreau ... (vezi toată discuția)