avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare titlu de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare titlu de mostenitor

Buna seara,am si eu o problema.Detin 1/4 din proprietatea care a apartinut bunicilor din partea mamei(care a decedat de ceva ani).Celelalte 3/4 sunt detinute de fratii mamei,toti in viata.Va rog sa-mi spuneti care ar fi modalitatea legala prin care eu as putea sa-mi cedau(cesionez,vand,etc)partea mea de mostenire unei terte persoane.Este vreo problema daca as face acest lucru in favoarea unuia din verii mei,sau trebuie sa fie o persoana din afara familiei?Daca aceasta persoana nu se afla in Romania o poate reprezenta altcineva? si daca da, numai prin procura notariala?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:47, 22 Septembrie 2009
Aici nu este vorba despre cedarea drepturilor succesorale (posibila in cazul unei succesiuni deschise dar nedezbatute) ci de vanzarea cotei parti asa cum a fost ea stabilita in urma dezbaterii succesiunii, din moment ce userul afirma ca detine cota de 1/4.

Oricum, cota parte poate fi instrainata oricui, fara acordul celorlalti mostenitori si fara nicio iesire din indiviziune. Coproprietarul vinde exact ceea ce are in proprietate - o cota parte ideala.

Daca aveti cumparator, vindeti fara nicio grija.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire leusan leusan Daca intr-un mandat se specifica ca ,,......poate instraina bunurile mele mobile si imobile succesorale , proprietate rezultate din succesiune.... \\" dar ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil aflat in indiviziune ancristida ancristida Buna ziua, as dori sa stiu procedura in acest caz. Mai exact, se poate vinde un imobil aflat in proprietatea indiviza a 2 mostenitori? Nu mai trebuie facuta ... (vezi toată discuția)
Mostenire DATSCH2010 DATSCH2010 Daca detin 30% dintr-o proprietate, in urma unei mosteniri, pot vinde partea mea altor persoane fara implicarea celor care detin restul proprietatii?mentionez ... (vezi toată discuția)