Buna seara,am si eu o problema.Detin 1/4 din proprietatea care a apartinut bunicilor din partea mamei(care a decedat de ceva ani).Celelalte 3/4 sunt detinute de fratii mamei,toti in viata.Va rog sa-mi spuneti care ar fi modalitatea legala prin care eu as putea sa-mi cedau(cesionez,vand,etc)partea mea de mostenire unei terte persoane.Este vreo problema daca as face acest lucru in favoarea unuia din verii mei,sau trebuie sa fie o persoana din afara familiei?Daca aceasta persoana nu se afla in Romania o poate reprezenta altcineva? si daca da, numai prin procura notariala?
Aici nu este vorba despre cedarea drepturilor succesorale (posibila in cazul unei succesiuni deschise dar nedezbatute) ci de vanzarea cotei parti asa cum a fost ea stabilita in urma dezbaterii succesiunii, din moment ce userul afirma ca detine cota de 1/4.
Oricum, cota parte poate fi instrainata oricui, fara acordul celorlalti mostenitori si fara nicio iesire din indiviziune. Coproprietarul vinde exact ceea ce are in proprietate - o cota parte ideala.
Nelamurire
leusan
Daca intr-un mandat se specifica ca ,,......poate instraina bunurile mele mobile si imobile succesorale , proprietate rezultate din succesiune.... \\" dar ... (vezi toată discuția)
Mostenire
DATSCH2010
Daca detin 30% dintr-o proprietate, in urma unei mosteniri, pot vinde partea mea altor persoane fara implicarea celor care detin restul proprietatii?mentionez ... (vezi toată discuția)