avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi copii

Sunt divortat de 2 ani prin notar( eu eram plecat in afara tarii la munca fosta sa indragostit pe facebook si a parasit domiciliul cu ambii copii spunindule tot felul de prostii sai intoarca in potriva mea ) . ....acum mai are un copil cu fostul sot pt care ma parasit si este despartita si de ala locuieste la taIcasu eu platesc pensia alimentara lunar pentru copii asa cum neam inteles la notar si cind pot ii vizitez sau ii iau la mine citeva zile in care le cumpar haine si ce au nevoie , ea ma ameninta ca copii au dreptul la casa .....casa care este mostenire de la tatal meu si in care nu am facut nimic in timpul casatoriei cu fosta ......acum aflind ca am renovato si stiind ca a crescut valoarea ei vrea drepturile copiilor ....insa casa nu e pe numele meu a ramas pe numele tatalui meu nu am schimbat inca actele ( mentionez ca cu fosta am trait 13 ani si am 2 copii) . eu miam refacut viata si tot ce am facut in casa renovari am facut cu actuala .
Ma intereseaza daca copii din prima casatorie au dreptul sau daca nu , daca legea imi poate inpune fortat sa le dau dreptul . sau e decizia mea daca sa le dau sau nu , va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 00:54, 14 Mai 2017
Copiii au dreptul la intretinerea d-voastra si la grija d-voastra in ceea ce priveste siguranta si educatia lor nu la casa d-voastra.
Casa d-voastra o sa le revina copiilor dupa moartea d-voastra sau daca le-o vindeti sau donati insa nimeni nu va poate obliga sa le dati ceva din ea.
Buna seara!
Chiar daca o treceti pe numele d-voastra nu ar fi o problema. Este casa d-voastra si puteti face ce doriti. O puteti vinde, sa traiti cu cortul si sa plecati pe lumea cealalta fara sa lasati bunuri in urma. Atata timp cat sunteti in viata, va fi liniste.
Pe viitor analizati ce doriti sa se intample dupa decesul d-voastra (chiar daca suna cinic). Daca va hotarati sa va refaceti viata si sa intemeiati o noua familie, eventual si cu alti copii....pot aparea drame daca nu analizati corect situatia.
In cazul unui deces al d-voastra, in lipsa unui testament care sa spuna clar ce si cum, copii din prima casatorie vor avea dreptul la o parte din bunurile d-voastra. S-au intalnit cazuri in care cea de-a doua sotie s-a trezit, dupa o viata in care a locuit intr-un apartament, sa se trezeasca cu inca 2-3 co-proprietari "mosteniti".

Numai de bine!
MEG

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se pot impartii bunurile unui decedat? bucurescu bucurescu buna ziua, problema este urmatoarea: Am avut teri fii. Unul a decedat acum 6 ani . L ascurt timp de la deces sotia lui si copilul au p[lecat din casa unde ... (vezi toată discuția)
Partaj ramonateamo ramonateamo buna.am 32 de ani de casatorie si casa in care stau e pe numele sotului.daca divortez ce drepturi am in aceasta casa si eu si cei 2 copii care sunt majori??? (vezi toată discuția)
Curtea si gradina casei intabulata prin contract de intretinere ... lost1989 lost1989 Curtea si gradina casei intabulata prin contract de intretinere unui fiu impreuna cu sotia lui . Celalat fiu sau mostenitorii mai pot ataca actul facut de ... (vezi toată discuția)