avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota-parte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota-parte

Un titlu de proprietate teren agricol (legea 18/1991) in care sunt 5 coproprietari(mostenitori) pe 10 ha.Pot vande cota mea ?Fara sa mai ies din indiviziune?
Cel mai recent răspuns: maris331 , utilizator 18:48, 16 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
e obligatoriu acordul celorlalti?
in cazul unei donatii cum se procedeaza?
~ Conținut șters la cerere ~
Zaharia Silvia a scris:

In conformitate cu dispozitiile noului Cod civil in situatia actelor de dispozitie la proprietatea comuna pe cote parti este nevoie de acordul tuturor coindivizarilor.
Art. 641

"Actele de administrare şi de dispoziţie

(4) Orice acte juridice de dispoziţie cu privire la bunul comun, actele de folosinţă cu titlu gratuit, cesiunile de venituri imobiliare şi locaţiunile încheiate pe termen mai mare de 3 ani, precum şi actele care urmăresc exclusiv înfrumuseţarea bunului nu se pot încheia decât cu acordul tuturor coproprietarilor. Orice act juridic cu titlu gratuit va fi considerat act de dispoziţie".

Deci, aceleasi reguli se vor aplica si donatiei.





Pe vechiul cod ar fi mers?sau si atunci era la fel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare Anicabalasoiu@gmail.com Anicabalasoiu@gmail.com Sint doi proprietari si unul vrea sa inchirieze partea lui de 50/la suta din imobil poate fara acordul celuilalt proprietar? (vezi toată discuția)
Conventie de constituire drept de uz pentru trecere utilitati pe o cale de acces cu proprietari in diviziune. Potorac Constantin Potorac Constantin Este suficienta o conventie de constituire drept de uz pentru traversare cale de acces cu mai multi proprietari in diviziune, obtinuta de la un singur ... (vezi toată discuția)
Intrebare JOHN16 JOHN16 Buna ziua.Daca unul din coproprietari nu este de acord ca celalalt sa faca modificari la locuinta comuna ,la un partaj are vre-o relevanta acest fapt si cum ... (vezi toată discuția)