avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare gaze / senzori si electrovalva
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare gaze / senzori si electrovalva

Buna seara,

Ma confrunt cu o problema la nivel de asociatie de prorietari. Verificarea la conducta de gaze trebuie facuta dar trebuie sa existe senzori si electrovalva.
Teava de gaze este comuna..unde pun sensorul? Am gasit firme care nu mai vor sa puna senzor si electrovalva in apartament...ci doar senzor in casa si electrovalva pe coloana blocului (sunt 3 coloane...3 electrovalve) cu cabluri trase..etc.

Pretul este acelasi (din ce am gasit) dar tot aud zvonuri ca sunt asociatii la care s-a oprit furnizarea de gaze pana nu exista electrovalva la coloana comuna.

Ce sa aleg?

Merci
Ultima modificare: Marți, 16 Mai 2017
mihaela_2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: mdDentist , utilizator 13:17, 2 August 2017

Doamna, nu prea inteleg explicatia dvs. Sa va explic:
- daca in asociatia dvs. s-au efectuat lucrari de separare de masura, adica toti proprietarii au contor la usa, senzorul se monteaza in zona centralei termice sau a aragazului, undeva cat mai sus, iar electrovalva se monteaza inaintea aparatului de masura, astfel ca intreruperea gazelor m-ar afecta numai pe mine; daca electrovalva s-ar monta pe conducta comuna, in orice casa s-ar detecta o scapare, electrovala montata pe conducta comuna ar intrerupe furnizarea la mai multe apartamente, asta doriti - ca se poate si asa;
- daca nu aveti separare de masura si distributia gazelor este model 1970 toamna, adica pe verticala, firma va poate monta un senzor in aceleasi conditii ca mai sus, in schimb unde sa puna electrovalva daca sa zicem ca la dvs in casa exista o scapare de gaze? Intelegeti ce spun?
In ultima perioada, discutand cu specialisti in gaze, ne-au recomandat ca la nivelul unei scari, la partea superioara, se poate monta un detector in tandem cu o electrovalva ce se poate monta undeva in zona regulatorului de presiune (de obicei aflat in exteriorul blocului).
Acest lucru protezeaza casa scarii in cazul unei scapari de gaze. Detectorul semnalizeaza si inchide electrovalva si alimentarea coloanei principale cu gaze.
Electrovalva care se instaleaza pe regulatorul de gaze este actionata de catre senzor care se instaleaza in incaperea unde este consumatorul centrala/aragaz
Sunt asociatii unde proprietarii pentru siguranta accepta instalarea suplimentara de senzor si electrovalva pentru partea comuna de pe casa scarii ,alti proprietari si din motive pecuniare aleg varianta senzor/electrovalva individuale
Nu exista separare decat la un apartament. Restul sunt pe teava comuna/pausal.
O firma m-a anuntat ca se dau amenzi firmelor care monteaza doar in apartament acest kit si nu vor sa riste.

Administratorul zice ca sunt asociatii cu gazele oprite pt acelasi motiv...nu au electrovalva pe teava comuna (nu in apartament).

Nu as vrea sa ramana oamenii fara gaze sau sa plateasca dublu..

Merci
Senzor în casă, unde se află centrala și/sau aragazul, electrovalvă afară la coloană, unde aveți gazometrul. Nu privește decât punctul dvs. de consum.
Dacă sunt scăpări de gaze (senzorul reacționează și dacă aveți la cuptor la copt un dovleac...sau dacă ați dat cu spray de goange prin apropierea lui) se aud câteva piuituri, apoi se opresc automat gazele. Până nu aerisiți bine încăperea, nu puteți reporni gazele.

Alte discuții în legătură

Nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz Elidor Elidor Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la \"colectiv\" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve ... (vezi toată discuția)
O parte din proprietare refuză montarea detectoarelor wireless. ce se poate face dacă distrigaz întrerupe alimentarea cu gaze naturale? ceraselacera ceraselacera Asociatie de proprietari am primit notificare pentru revizia instalatiei de gaze. Am selectat o firma autorizata ANRE pt montarea detectoarelor si revizie. Am ... (vezi toată discuția)
Necesitate detector gaze daca coloana nu traverseaza incaperea Maart102 Maart102 Buna ziua, Doresc sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu urmatoarea problema: Locuiesc de peste 10 ani intr-un apartament cu 2 camere si inca de la data ... (vezi toată discuția)