avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare gaze / senzori si electrovalva
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare gaze / senzori si electrovalva

Buna seara,

Ma confrunt cu o problema la nivel de asociatie de prorietari. Verificarea la conducta de gaze trebuie facuta dar trebuie sa existe senzori si electrovalva.
Teava de gaze este comuna..unde pun sensorul? Am gasit firme care nu mai vor sa puna senzor si electrovalva in apartament...ci doar senzor in casa si electrovalva pe coloana blocului (sunt 3 coloane...3 electrovalve) cu cabluri trase..etc.

Pretul este acelasi (din ce am gasit) dar tot aud zvonuri ca sunt asociatii la care s-a oprit furnizarea de gaze pana nu exista electrovalva la coloana comuna.

Ce sa aleg?

Merci
Ultima modificare: Marți, 16 Mai 2017
mihaela_2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: mdDentist , utilizator 13:17, 2 August 2017
mihaela_2013, cum ati rezolvat? Si noi ne confruntam cu aceeasi problema. Suntem obligati sa alegem aceeasi solutie.

As dori daca puteti sa imi trimiteti in privat, cei din Bucuresti care au efectuat revizia de gaze recent, contactele firmelor cu care au realizat lucrarile de montare senzori si autorizare.

Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atentie!

Inainte de a trece la montarea senzorilor, interesati-va la ANRE daca, cu adevarat, este obligatorie montarea lor, caci, mai nou, umbla vorba ca ANRE se delimiteaza de aceasta pretentie a firmelor.
am citit si eu...aici [ link extern ]

si aici : [ link extern ]

Astfel, în acest context, considerăm că, în situaţia în care instalaţia de utilizare a gazelor naturale a fost proiectată, executată, recepţionată şi pusă în funcţiune anterior intrării în vigoare a prevederilor Normelor Tehnice pentru proiectarea, executarea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, aprobate în Ordinul MEC nr. 58/2004, precum și a Normelor tehnice şi, în prezent, nu sunt efectuate modificări față de documentația tehnică inițială, operatorul economic autorizat ANRE care efectuează verificarea şi/sau revizia tehnică analizează situaţia locală şi decide, în consecinţă, dacă respectiva instalație de utilizare funcționează în condiții de siguranță, luând în considerare prevederile legale în baza cărora a fost întocmită și avizată documentația inițială.


deci daca ai instalatie veche de cand blocul..dar geam termopan esti fortat sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz Elidor Elidor Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la \"colectiv\" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve ... (vezi toată discuția)
O parte din proprietare refuză montarea detectoarelor wireless. ce se poate face dacă distrigaz întrerupe alimentarea cu gaze naturale? ceraselacera ceraselacera Asociatie de proprietari am primit notificare pentru revizia instalatiei de gaze. Am selectat o firma autorizata ANRE pt montarea detectoarelor si revizie. Am ... (vezi toată discuția)
Necesitate detector gaze daca coloana nu traverseaza incaperea Maart102 Maart102 Buna ziua, Doresc sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu urmatoarea problema: Locuiesc de peste 10 ani intr-un apartament cu 2 camere si inca de la data ... (vezi toată discuția)