avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare absolventi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare absolventi

o mica nedumerire... sunt scutiti de la plata impozitului angajatorii care angajeaza absolventi care nu au beneficiat inca de drepturile de somaj aferente, sau si cei care deja au beneficiat de somaj dupa absolvire???? multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 20:18, 22 Septembrie 2009
Vezi legea 76/2002 prin care poti obtine subventii in cazul angajarii absolventilor imediat dupa absolvire sau proveniti din somaj (dar sa nu fi lucrat nicaieri dupa absolvire).
Agenţii economici care vor încadra în muncă pe perioadă nedeterminată absolvenţi , sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolvenţilor încadraţi, şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare absolvent: 1 salariu de bază minim brut pe ţară, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;1,2 salarii de bază minime brute pe ţară pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal;1,5 salarii minime brute pe ţară pentru absolvenţii de învăţământ superior

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat in baza legii 76/2002 trebuiebraila trebuiebraila Buna ziua. Suntem un ONG care beneficiaza de subventie pe serviciu social in baza Legii 34/1998 de la bugetul de Stat si de la Bugetul Local. Am dori sa stim ... (vezi toată discuția)
Subventia angajatorului xpbogdan xpbogdan Ca si administrator, fiind absolvent de facultate, pot beneficia la prima angajare pe firma proprie de acea subventie oferita de stat pentru studentii ... (vezi toată discuția)
Facilitati financiare - angajare consilieri juridici debutanti PERESCU ANDREEA PERESCU ANDREEA Buna ziua, La ce anume face referire art. 18 (\"Autoritatile si persoanele juridice de drept public sau privat, care incadreaza consilieri juridici ... (vezi toată discuția)