avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Greseala de nume al mamei in certificatul de casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Greseala de nume al mamei in certificatul de casatorie

Buna ziua.

Sunt casatorita cu un cetatean italian. Dupa cum este obiceiul in Italia parintii sotului, socrii mei si-au pastrat si dupa casatorie fiecare numele lui. Sotul meu poarta numele tatalui.

Cand am depus actele pentru casatorie la primarie am depus si copia dupa certificatul de nastere unde apar clar numele socrilor. Problema este ca pe certificatul de casatorie, numele soacrei mele apare gresit. E vorba de o litera dar tot greseala se cheama.

Problema si mai mare-spre rusinea amandorura este ca ne-am dat seama abia acum, la 5 ani de la casatorie cand am avut nevoie de o alta copie dupa certificatul de nastere al sotului si atunci am observat greseala.

Ce putem face acum? Este valid certificatul de casatorie, chiar si cu aceasta greseala de nume? Unde mergem sa-l modificam? Ne adresam primariei sau avem nevoie de avocat ?

Multumesc foarte mult pentru ajutor.



Cel mai recent răspuns: luizaioana_luizaioana , utilizator 08:58, 19 Mai 2017
Daca la depunerea actelor de casatorie, certificatul de nastere al sotului dvs. avea in cuprinsul sau numele corect al socrilor, veti solicita pentru inceput o verificare la starea civila pentru ca ofiterul de stare civila sa verifice daca actul a fost intocmit corect. Daca se constata greseala se va face o rectificare pe baza certificatului depus de dvs. Poate ca in act este corect ci doar in certificat este gresit si solicitati simplu un alt certificat.
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de casatorie edy90 edy90 Buna ziua! Mi-sa gresit transcrierea certificatului de casatorie in sensul ca la numele sotului care este cetatean strain nu sa pus o litera iar cand am ... (vezi toată discuția)
Greseala in certificatul de nastere miramirabela miramirabela Am constatat recent ca in certificatul meu de nastere s-a gresit o litera din denumirea localitatii in care m-am nascut . ce pot sa fac? aceasta greseala a ... (vezi toată discuția)
Persoana interesata rectificare certificat de nastere cyan cyan Pentru rectificarea datelor din certificatul de nastere cererea poate fi depusa numai de catre persoana interesata sau aceasta poate imputernici alta persoana ... (vezi toată discuția)