avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor vechime in munca

buna ziua am rugamintea de a ma lamuri daca eu lucrez intr o fundatie dar ca punct de lucru intr o institutie bugetara ( salariul ami este platit de la institutia bugetara dar virat prin fundatie) am dreptul sa mi se plateasca vechimea in munca cit si sporul toxicologic informatia pe care o primesc de la fundatie este ca sporul de vechime ami este inclus in salariu dar dupa calcul meu nu se revede deoarece plecind de la minimul pe economie plus marirea de cincizeci la suta ajung undeva la 2100 deci nu se revede sporul de vechime dupa 28 de ani de munca si nici sporul toxicologic de la institutia bugetara unde lucrez mi sa comunicat ca ei au trimis notificare cu salariul corect adica de la 2100 sa mi se adauge spor de vechime plus sporui dar cei de la fundatie spun ca nu e corect sa mi se dea acele sporuri si se trimit banii inapoi la institutie acuma as dori sa stiu exact daca prin lege fundatie e obligata sa ia in calcul ceea ce institutia trimite ca si salariu nu sa ma plimbe de la iafa la caiafa etc etc va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elenasuch , utilizator 12:35, 27 Mai 2017
freeelis a scris:

In c.i.m. este stipulat acordarea sporului de vechime?

In CIM trebuie stipulat acordarea sporului de vechime?
Din anul 2010 sporul de vechime s-a inclus in salarul de baza.
Obligatoriu pentru sectorul bugetar a fost includerea sporului nu si pentru sectorul privat.
adica daca esti angajat la privat ar trebuii pe fluturasul de salar sa existe o rubrica cu suma pe care o primesti pentru sporul de vechime in munca?
In general, da .. sporurile acordate la salariu trebuie sa fie evidentiate si in fluturasul de salariu.
normal sa inclus in salariu asa cum ati spus dar daca ar fi sa calculez asa la minimul pe economie actual de 1450 + 50% = 725 ( marirea acordata de guvern la bugetari in luna februarie a.c a fost de 50%) apoi 1450 +25%=362,5 (spor vechime ) apoi calculam 1450+725+362,2= 2537 acesta ar fi trebuit sa fie salarium meu actual oare gresesc? ori mie nu mi sa marit decit pina la 2100 deci sa inteleg ca sporul de vechime a sarit din calcul daca am intrebat cum au calculat contabila salariul si iam explicat calculul meu mia spus ca nu se calculeaza asa cum zic eu exista un alt calcul stiintific? asta vreau si eu sa ami explice cineva

Alte discuții în legătură

Salariu minim garantat pentru bugetari nasu999 nasu999 Buna ziua! De cand s-a tot balbait legislatia salarizarii, parerile sunt impartite si practica la fel. Va rog, lamuriti-ma exact cum se face? 1. ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime inclus in salariul de baza DanyCxxx DanyCxxx Buna ziua. Sunt angajat ca Pedagog Recuperare G5 in cadrul DGASPC(institutie bugetara) si am observat ca pe chenzina nu imi apare sporul de vechime. Cand am ... (vezi toată discuția)
Voi beneficia si eu de cresterea salariului minim? mari71 mari71 Sunt angajata unei primarii ca referent cultural. Incepand cu 1 ianuarie 2010 sporul de vechime (20%) s-a cumulat cu salariul de incadrare cf legeii 330/2009 ... (vezi toată discuția)