avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se introduce actiunea la tribunal cand acesta are ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se introduce actiunea la tribunal cand acesta are mai multe sectii

Buna ziua,

As dori sa stiu unde se introduce o actiune la Tribunalul Bucuresti, intrucat acesta e impartit pe sectii - nu gasesc o Registratura generala a tribunalului, gasesc doar sectii civile separate.

Trebuie sa introducem o actiune civila cu o firma, valoarea pretentiilor este 216.000 lei deci nu intra in competenta judecatoriei - cum se procedeaza in acest caz:

1. Exista vreo Registratura generala Tribunalului Bucuresti care va repartiza cauza aleatoriu?

SAU

2. Trebuie sa ma duc la o anume registratura, de ex la Sectia a IIIa civila si mi se va inregistra pe acea sectie?

Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: seldom , utilizator 18:22, 8 Iunie 2017
Sau nici macar nu apartine de Sectie civila, ci de Sectia a 6a sau a 7a civila pentru ca este vorba de un profesionist ( firma ) ?
Daca actiunea este civila la sectia civila.
Va spun si functionarii de la tribunal daca este clar ca vreti sa o indreptati gresit.
Multumesc pentru raspuns, am sunat acum si am inteles ca au Registratura Generala a Tribunalului Bucuresti la camera 015, parter.
Buna ziua,

Raspunsul corect al functionarelor a fost: avand in vedere ca este un litigiu cu firme, m-au indreptat DOAR catre Sectia a 6a civila a Tribunalului Bucuresti in Sema Parc ( sectiile s-au mutat la Sema Park de la 01.01.2017 )

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a depune copie legalizata cu contestatia in anulare? seldom seldom Buna ziua, Daca vreau sa depun contestatie in anulare, trebuie sa depun si copii legalizate de pe hotararea atacata sau e suficienta depunerea de copii ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot recupera salariul .... din luna martie ProF-SoLo ProF-SoLo lucrez la o firma unde de la inceput am spus ca nu ma angajez cu salariul minim pe economie si mi-au trecut 1900 de lei brut in luna aprilie mia spus k ma baga ... (vezi toată discuția)
Judecator la judecatorie presedinte complet la tribunal? natyca natyca Buna ziua Va rog mult explicati-mi si mie...incerc sa inteleg daca este legal ca un judecator de la Judecatorie sa aiba calitatea de presedinte de complet ... (vezi toată discuția)