avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare auto sector 6
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare auto sector 6

In data de 02.09.09 am parcat masina pe o asa-zisa trecere de pietoni (abia se mai vedea vopseaua, nu era indicator de trecere de pietoni, pe mijlocul ei era o bara de fier care bloca jumatate din latimea ei). Mi-au ridicat masina, am fost dupa ea sa o iau, am platit 500 ron taxe de ridicare si depozitare, mi-au cerut actele si mi-au dat o comunicare cum ca voi fi sanctionat cu amenda si puncte. Pe 14.09.09 am primit PV prin posta dar pe acesta nu este prevazuta ca sanctiune ridicarea masinii ci numai amenda si punctele. In PV se precizeaza ca s-a constatat contraventia pe baza casetei video. Fapta savarsita este prevazuta de art 143/a rap 142/e din RAOUG 195/2002R si sanctionata de art. 100/2 si 108/11b/7 din OUG 195/2002R. Dar art. 100/2 este:
"Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
...
2. nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonora de catre conducatorii de vehicule, cu exceptia celor care conduc autovehicule prevazute la art.32 alin.(2) lit.a) si b);"
deci n-are nici o legatura cu stationarea.
Mai mult nu este trecut nici un martor, iar PV a fost intocmit in lipsa.
De ce ma pot lega sa contest PV:
- neprevederea in PV a sanctiunii de ridicare;
- sanctiune eronata cu art. 100/2 din OUG 195;
- lipsa martorului;
- trecere de pietoni dubioasa;
- alte aspecte - varog sa le indicati.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vasta , utilizator 14:31, 22 Septembrie 2009
Am mai gasit ceva: PV este facut pe modelul anexa 1A şi nu anexa 1D asa cum prevede art. 181 din ROUG 195/2002, intrucat contraventia a fost constatata pe baza casetei video.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala pentru parcare neregulamentara IonutTurlea IonutTurlea Buna ziua, ma puteti ajunta cu un model mai personalizat de contestare a unui P.V. de contraventie ? detalii si argumente : Fapta savarsita este prevazuta ... (vezi toată discuția)
Stabilire fapta savarsita axa_andrei axa_andrei Buna ziua, Am 2 pv, unul al meu, unul al sotiei cu aceeasi fapta \"savarsita\" si anume neacordare prioritate la trecere de pietoni. 2 infractori notorii ... (vezi toată discuția)
Pv - amenda radar 264326 264326 Buna ziua! Astazi am reusit \\"sa calc pe bec\\" (am fost prins de aparatul radar al politiei rutiere). Ce ma intereseaza pe mine, daca este completat cum ... (vezi toată discuția)