avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contorul de apa care se apropie de expirarea garantiei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contorul de apa care se apropie de expirarea garantiei verificarii metrologie sau a expirat deja.

Buna ziua.
Spuneti-mi va rog, in a cui sarcina cade sa verifice sau sa schimbe contorul de apa care este aproape de expirare din punct de vedere al garantiei metrologice sau a expirat deja ? Al firmei care l-a montat si contorizat pana la aceea data sau al proprietarului imobilului unde acest ceas este montat ?
Va intreb fiindca la noi in scara sunt multi care au garantia expirata si ei habar nu aveau !
Dupa parerea mea, al firmei care l-a montat si contorizat sau macar sa anunte proprietarul ca se apropie de expirarea garantiei sau a depasit perioada de garantie si daca nu prezinta un certificat nou, pierderile de apa le va plati sau....
In cazul in care firma e care cel putin ar trebui sa anunte proprietarul ca se apropie sfarsitul garantiei sau are garantia expirata se poate da in judecata sau/si sa suporte pierderile de apa ?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 19 Mai 2017
szabyku, utilizator
:yes: Povestea este adevarata, din experienta proprie.

Daca ne gandim logic asa ar trebui sa fie dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.
Inlocuirea unui apometru costa in cele mai multe cazuri 25 lei/contor ptr mai mult de 2 contoare inlocuite.
Sigilarea poate sa fie gratuita sau semigratuita daca asociatia isi achizitioneaza cleste, sigilii de plumb si sarma dar trebuie sa se ocupe cineva din asociatie care poate avea pretentia sa fie platit ptr serviciul prestat, din acest motiv am spus si semi, poate fi o suma modica daca omul este intelegator si nu il deranjeaza sa se tavaleasca pe sub chiuvete pe langa cosuri de gunoi sau in baie unde este posibil sa fie montate prin cine stie ce nise si sa nu fie un acces facil.
O firma cere minim 25 lei/sigiliu daca nu inlocuieste contorul, cel putin atat am platit eu acum 2 ani, altele firme mi-au cerut intre 40-50 lei ptr sigilare, adica aproape sau chiar cat pretul unui contor nou!!
Bineinteles ca daca faci o lucrare de cu o firma care demonteaza/vm/monteaza/sigileaza costurile pot fi negociate pentru toata asociatia dar nu cred ca se coboara sub 35 lei/contor. Iar daca pui 15 lei iei un contor nou in locul unuia vechi de 4/7 ani. Acum depinde de interesul proprietarilor si de puterea financiara a fiecaruia. Contoarele cu unde radio au preturi prohibitive in momentul actual, este o parere personala, si se amortizeaza in cel putin 6 ani pentru familii formate din min. 2-3 persoane. La cele cu UR se adauga costuri permanente ptr citire si repartizare.

Mesaje conexate.
Ultima modificare: Duminică, 21 Mai 2017
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare apometre anacami2 anacami2 Buna ziua si La multi ani! Am si eu o intrebare in legatura cu verificarea apometrelor.E obligatorie pentru apartamente ?Sau e valabila doar pentru cele de ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa cunoasca proprietarii despre individualizarea consumului de apa rece ? AIUREA AIUREA trebuie sa cunoasca legea 241 /2006 reactualizata in 2015 art 3 j si art31(20) ! trebuie sa cunoasca ca REPARTITOARELE DE COSTURI nu fac parte din ... (vezi toată discuția)
Citire contoare apa rece Roger25 Roger25 Buna ziua, As dori sa descriu problema de pe scara mea (dar si de pe altele invecinate, apartinand de aceeasi asociatie de proprietari): in fiecare luna pe ... (vezi toată discuția)