avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pensie
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pensie

Buna ziua,

Doua pensionare au semnat un contract de fidejusiune. Individul pe care l-au ajutat nu a mai platit ratele creditului, in consecinta celor doua pensionare li s-au pus poprire pe pensie. Suma datorata de individ este de 5500 lei. Lunar celor doua pensionare le-a fost oprit 200 lei, in prezent suma datorata fiind achitata. Intrebarea mea este: de ce nu a fost oprita poprirea? Casa de pensii opreste fiecarei girante 5500, asta nu inseamna ca girantii platesc de doua ori suma datorata?

Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Annemari , utilizator 20:07, 22 Mai 2017
DE unde stiti cat este suma datorata, si ca se ridica la cei 5500 lei? Si de unde stiti ca "in prezent suma datorata fiind achitata"?
scrie pe adresa trimisa de executorul judecatoresc catre casa de pensii. Suma a rezultat din soldul restant, dobanda restanta, comision de administrate si cheltuieli de executare silita...si rezulta un total de 5500 lei. Ambelor girante le-a fost orit din pensie 200lei/luna timp de un an si 3 luni...luna iunie este deja un an si 4 luni.
Am inteles In cazul acesta sesizati, in scris, atat Casa de pensii cat si executorul judecatoresc ca suma a fost achitata si sa ridice poprirea. Nu asteptati sa se ridice poprirea din oficiu pentru ca este posibil sa nu se intample asta. Daca va opresc mai mult decat trebuie vor trebui sa va returneze banii, insa pana acolo este posibil sa dureze, asa ca procedati cum am zis initial.
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie pt. credit firma in insolventa carmenang carmenang Buna ziua, Daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Mama a girat o firma sa obtina un credit fiind girant. Creditul de 20000 ron a fost achitat aproape in ... (vezi toată discuția)
Abuz executor? marianapruteanu marianapruteanu Buna ziua.As dori si eu sa ma lamuriti cu privire la o situatie legata de un credit.In anul 2011 am contractat un credit la un C.A.R. de unde am imprumutat ... (vezi toată discuția)
Girant marta.i marta.i Buna ziua! Sunt giranta la cineva care a plecat din tara, si nu mai plateste. Nu sunt singura, mai avea o giranta. Daca ajungem acolo ca trebuie platit cat ... (vezi toată discuția)