avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim brut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim brut

Buna ziua!
Am aflat de curand ca de la 1 iunie 2017 va intra in vigoare o lege care obliga antreprenorii sa schimbe contractele de munca care au 2 sau 4 ore in CM cu minimul brut pe economie.Se aplica si pt administratorul dintr-o Asociatie de proprietari?(are 4 ore pe CM).Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AlinaS7 , utilizator 16:18, 22 Mai 2017
Nu exista niciun proiect de lege care sa reglementeze asa ceva ... Antreprenorii care platesc salariati cu program partial de lucru (de regula 2 ore sau 4 ore pe zi) ar urma sa plateasca, de la 1 iunie 2017, contributii la nivelul salariului minim brut pe tara, se arata in programul de convergenta 2017-2020, recent aprobat de Guvernul Romaniei.
Va multumesc pt raspuns!Adica pt un administrator dintr o Asociatie de proprietari(4 ore in CM) se va modifica obligatoriu salariul brut la 1450lei?
Nu se modifica salariul, se modifica doar baza de calcul pentru contributiile datorate de angajator, se vor datora la salariul minim si nu la valoarea din CIM.
Mai bine asteptam sa fie publicata aceasta modificare pentru ca, se pare, nu se aplica persoanelor care mai au un CIM cu 8 ore sau sunt pensionari .
AlinaS7 a scris:

Va multumesc pt raspuns!Adica pt un administrator dintr o Asociatie de proprietari(4 ore in CM) se va modifica obligatoriu salariul brut la 1450lei?


Este prematur sa discutam ceea ce nu a aparut in Monistorul Oficial .. este doar ceva propus intr-un program al Guvernului.
Va multumesc frumos pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar mimin de la 1 iulie 2017 pt cim cu fractiune de norma ionapop ionapop Buna ziua As dori sa stiu daca de la 1 iulie 2017 suntem obligati la CIM cu fractiune de norma sa marim salariul de incadrare la 1450 lei daca se poate si ... (vezi toată discuția)
Calcul contributii cas,cass din ianuarie 2018 necsulescu.maria necsulescu.maria -calculul cas,cass din ianuarie 2018 pentru angajat pensionar limita de varsta ca administrator cu CIM cu 6ore/zi la o asociatie de proprietari care numai ... (vezi toată discuția)
Modificare legislativa ceau ceau Buna Ziua, Guvernul a introdus obligaţia de plată de la 1 iunie 2017 a contribuţiilor datorate de angajatori la nivelul salariului minim brut pe ţară ... (vezi toată discuția)