avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Program 6 ore mame
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Program 6 ore mame

Ma voi intoarce la munca inainte de implinirea a 2 ani a copilului. Pot beneficia demprogram redus de 6 ore? Daca da, pe ce baza legala si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 22 Mai 2017
OUG 96/2003 privind protecţia maternitãţii la locurile de muncã:

Art. 17. - (1) Angajatorii sunt obligaţi sã acorde salariatelor care alãpteazã, în cursul programului de lucru, douã pauze pentru alãptare de câte o orã fiecare, pânã la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include şi timpul necesar deplasãrii dus-întors de la locul în care se gãseşte copilul.
(2) La cererea mamei, pauzele pentru alãptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sãu de muncã cu douã ore zilnic.
(3) Pauzele şi reducerea duratei normale a timpului de muncã, acordate pentru alãptare, se includ în timpul de muncã şi nu diminuiazã veniturile salariale şi sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
...

In speta, nu se poate acorda reducerea de program pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului decat daca aceasta este prevazuta in Contractul colectiv de munca aplicabil unitatii sau in reg.intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia maternitatii la locul de munca ioanamitrea ioanamitrea Au dreptul mamele care alapteaza la un program redus pana implineste copilul varsta de 2 ani? Daca da, in ce conditii? OUG 96/2003 art 17 e actualizata? ... (vezi toată discuția)
Reducere program de munca (pentru mame) maruis maruis O angajata care se afla in concediu pentru cresterea copilului si a optat pentru concediu de maternitate pana la implinirea varstei de un an a copilului, ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru pentru mamele care alapteaza MirunaMaya MirunaMaya Buna ziua, Am fost in CIC in varsta de pana la 1 an si din luna ian. 2016 m- am intors la munca. Trebuie sa stau la birou 8 ore/ zi, dar eu inca alaptez. Am ... (vezi toată discuția)