avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... liberare pe control judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

liberare pe control judiciar

buna ziua,as dori sa stiu se poate face cerere de liberare pe control judiciar pentru detinut in faza de judecata?ma refer la cerere facuta intre termenele de judecata.va multumesc
Da, se poate face o astfel de cerere (liberare provizorie sub control judiciar), instanta urmand sa se pronunte avand in vedere persoana inculpatului si fapta savarsita de acesta: art. 160 ind. 1 - art. 160 ind. 3 C.p.p.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
In tot cursul procesului penal, invinuitul sau inculpatul arestat preventiv poate cere punerea sa in libertate provizorie, sub control judiciar sau pe cautiune.Liberarea provizorie sub control judiciar nu se acorda in cazul in care exista date din care rezulta necesitatea de a-l impiedica pe invinuit sau inculpat sa savarseasca alte infractiuni sau ca acesta va incerca sa zadarniceasca aflarea adevarului prin influentarea unor parti, martori sau experti, alterarea ori distrugerea mijloacelor de proba sau prin alte asemenea fapte.
va multumesc pentru raspuns.
credeti ca sunt sanse mai mari de liberare provizorie pe cautiune?
Despre ce fapta e vorba?

Alte discuții în legătură

Liberarea provizorie sub control judicar vs. pe cautiune airaam airaam de ce ar alege un inculpat sa solicite liberarea provizorie pe cautiune cand poate alege de liberarea provizorie sub control judiciar? multumesc ... (vezi toată discuția)
Art. 160 ind.2 c.p.p -urgent va rog!!!! monicacm monicacm buna dimineta! ce puteti sa mi spuneti va rog despre acest articol \"art. 160 ind.2 C.p.p\" ? se poate aplica si in cazul acesta : in baza art 149 indice ... (vezi toată discuția)
Control judiciar pici80 pici80 ce este\\"controlul judiciar\\"? o modalitate de executare a pedepsei? (vezi toată discuția)