avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare

Buna ziua, cu respect doresc sa va intreb despre Reabilitare : in 05 Ianuarie 2015 am primit o sentinta definitiva in care am primit o condamnare de 3 ani inchisoare, cu suspendarea pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de incercare de 5 ani pentru inselaciune in baza art 86 / 1969 dupa vechiul cod de procedura penala
Astfel intrebarea mea este:

1. Cand anume pot face reabilitare si ce fel de reabilitare [ de drept sau judecatoreasca ]

Va multumesc din suflet si astept raspunsul Dvs
Stima
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:38, 27 Mai 2017
Veti fi reabilitat de drept daca veti indeplini conditiile prevazute de textul de lege dupa expirarea termenului de incercare de 5 ani.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Art. 86 ind.6
Reabilitarea în cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere

Dacă cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării executării pedepsei în baza art. 86 ind.4, el este reabilitat de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare pedeapsa cu aplicarea art 81 c.pen. ( 1969) markoM markoM Buna ziua. As avea si eu urmatoarea intrebare:in data de 09.09.2013 am avut o sentinta definitiva de condamnare la 6 luni de inchisoare cu suspendare,pentru ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept sau judecatoreasca Emil73 Emil73 Buna tuturor, cu respect doresc sa va intreb despre Reabilitare : in Ianuarie 2015 a ramas o sentinta definitiva care mi-a dat o condamnare de 3 ani ... (vezi toată discuția)
Rog informare Emil73 Emil73 Buna tuturor, cu respect doresc sa va intreb despre Reabilitare : in Ianuarie 2015 a ramas o sentinta definitiva in care am primit o condamnare de 3 ani ... (vezi toată discuția)