avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Imposibilitatea de prezentare la proces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Imposibilitatea de prezentare la proces

Buna ziua. Sotul meu este inculpat la conducere sub influenta alcolului. Fara accident. A fost oprit pentru control de rutina. Ieri a primit citatie pentru a se prezenta la judecata. Este plecat de ceva timp la munca in strainatate. Intrebarea este: poate cere sa fie judecat in lipsa sau amanarea datei de judecata? Si daca da cum putem face? Va multumim anticipat pentru atentie.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:50, 25 Mai 2017
Risca condamnare cu executare daca nu se prezinta, angajati un avocat sa-l reprezinte si va spune el ce mai trebuie facut.
Subscriu la sfatul colegului.

Poate cere judecarea pe procedura simplificată, dacă recunoaște săvârșirea faptei, urmând să beneficieze de o reducere de o treime din limitele de pedeapsă. Pentru aceasta, poate trimite un înscris autentic la dosarul cauzei, chiar dacă el nu se prezintă.

Totodată, ar fi util ca, în situația în care nu se poate prezenta, să arate acest lucru printr-un înscris și să depună dovezi în acest sens (contract de muncă etc.) astfel încât instanța să nu interpreteze lipsa lui de la proces ca pe o sfidare și să-și înrăutățească situația.
Daca vrea sa se prezinte la judecata poate cere amanarea judecatii.
Daca inculpatul cere amanare si nu se prezinta nu ar fi chiar recomandabil...

Depinde si daca vrea sau nu sa isi angajeze avocat deoarece amanarea se poate face din mai multe motive si daca nu poate veni prea repede in tara avocatul se poate descurca sa amane in asa fel incat sa vina el la judecata.Depinde si cat de constructiv gandeste avocatul si cum stie sa amane cauza.

Trebuie sa se gandeasca cum vrea sa procedeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimis in judecata pentru furt- consecinte in cazul neprezentarii la proces? guganu guganu Buna ziua,numele meu este Marian si as dori si eu informatii cu privire la neprezentarea la un proces penal.S-a deschis un proces impotriva mea pentru furt ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis Bubu03 Bubu03 Buna ziua, as dorii sa primesc câteva informații referitoare la o problema făcută acum 3 ani. Sa începem cu începutul: Acum 3 ani mai precis in 2014 am ... (vezi toată discuția)
Impacare=recunoastere Bencipici Bencipici Buna dimineata Daca intr un dosar ám trei parti vatamate sí cu doua dintre elé ám impacat ,cu ál treilea neaparat Trebuie sa mert pe baza procedurii ... (vezi toată discuția)