avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Am 2 angajate: una este nascuta in 1955, cealalta in 1951. Vor sa stie cand pot iesi la pensie si ce acte le trebuie pentru a-si face dosarul de pensionare. Din cate am citit eu in legea pensiilor, cea nascuta in 1951 ar putea iesi la anu' la pensie. Nu stiu ce acte ar trebui sa-i dau eu pentru dosar. Trebuie sa completez vreo adeverinta tip, sau sa-i dau eu o hartie la mana cu anii de vechime? Poate sa ma lamureasca cineva?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:30, 23 Septembrie 2009
Se poate lua de la Casa de pensii certificatul de stagiu de cotizare numai daca doriti sa vedeti perioada de stagiu si s-o confruntati cu ce stiti dvs referitor la perioada lucrata.
Adeverinta care certifica stagiul de cotizare se elibereaza numai angajatei dvs., la cererea acesteia. Aceasta adeverinta cuprinde numai perioade ulterioare datei de 01.04. 2001, data intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000, si nu este necesar sa fie depusa impreuna cu cererea de pensionare.
Daca, dupa data de 01.04.1992, sporul de vechime nu este trecut in carnetul de munca, trebuie sa le eliberati adeverinte.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata; acte necesare pentru dosarul de pensie Ciu Ciu Buna ziua, imi puteti spune va rog ce acte imi trebuie pentru pensionare anticipata si in ce conditii pot beneficia de aceasta avand in vedere ca sunt nascuta ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Am o cunostinta,barbat nascut la 14.05.1953 angajat din septembrie 1970 imi spuneti va rog daca poate intra in pensie anticipata ,din ce data si ... (vezi toată discuția)
Pensionare say say Cine ma poate lamuri? O persoana nascuta in anul 1950, 18 mai, angajata in anul 1970 si care a lucrat 2 ani in grupa a 2 a se poate pensiona in luna ... (vezi toată discuția)