Am 2 angajate: una este nascuta in 1955, cealalta in 1951. Vor sa stie cand pot iesi la pensie si ce acte le trebuie pentru a-si face dosarul de pensionare. Din cate am citit eu in legea pensiilor, cea nascuta in 1951 ar putea iesi la anu' la pensie. Nu stiu ce acte ar trebui sa-i dau eu pentru dosar. Trebuie sa completez vreo adeverinta tip, sau sa-i dau eu o hartie la mana cu anii de vechime? Poate sa ma lamureasca cineva?
Se poate lua de la Casa de pensii certificatul de stagiu de cotizare numai daca doriti sa vedeti perioada de stagiu si s-o confruntati cu ce stiti dvs referitor la perioada lucrata.
Adeverinta care certifica stagiul de cotizare se elibereaza numai angajatei dvs., la cererea acesteia. Aceasta adeverinta cuprinde numai perioade ulterioare datei de 01.04. 2001, data intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000, si nu este necesar sa fie depusa impreuna cu cererea de pensionare.
Daca, dupa data de 01.04.1992, sporul de vechime nu este trecut in carnetul de munca, trebuie sa le eliberati adeverinte.
Pensionare
say
Cine ma poate lamuri?
O persoana nascuta in anul 1950, 18 mai, angajata in anul 1970 si care a lucrat 2 ani in grupa a 2 a se poate pensiona in luna ... (vezi toată discuția)