avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract ENEL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract ENEL

Buna ziua. Am cumparat anul trecut un apartament de la un dezvoltator care nu a depus nici un efort pentru a solicita incheierea contractelor individuale la ENEL 9 toate ap din bloc sunt in aceeasi situatie). Acum ni s-a solicitat o "atentie" pentru a pune lucrurile in miscare, in caz contrar amenintand ca eri nu mai achita factura comuna ( pe intreg blocul) si vom ramane fara curent.
In sarcina cui cade obligatia de a demara procedura pentru montarea contoarelor si incheierea contractelor individuale?
Multunesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:50, 28 Mai 2017
Ati fost la ENEL pentru incheiere contract? Prezentati-va la un punct pe care-l gasiti pe internet ,prezentati contractul pe apartament si se rezolva.
@avvalentina, incheierea contractului de furnizare se poate face numai in conditiile existentei contorului individual, daca nu are contorul montat atunci va fi obligat sa plateasca toate taxele necesare montarii, obtinerea avizului tehnic de racordare, etc. (o groaza de documente).

@cls, in contractul de vanzare/cumparare este specificat ca apartamentul este achizitionat cu toate utilitatile in functiune sau sunt si obligatii ramase in sarcina dezvoltatorului, cum ar fi montarea contoarelor individuale ptr energie electrica, gaz, apa?


Nu are contor idividual, va face cerere pentru a-l obtine, nu traim in anii 70 cand se platea totul la pausal.
Aveti dreptate dar va plati toate taxele pe care le implica montarea unui contor individual.
Din acest motiv am intrebat ce clauze sunt in contract cu privire la utilitati.
Montarea unui contor individual nu este chiar asa de simpla, faci cerere si intr-o saptamana vine furnizorul si il monteaza!
Opinia mea este ca in contract este obligatia dezvoltatorului sa le monteze iar acesta vrea sa "unga" niste rotitze sa obtina mai usor avizele de
racordare tehnica individuala.
Domnule CYAN, contoarele sunt proprietatea furnizorului si se monteza, verifica, schimba numai de catre acesta.
Din moment ce exista un bransament, fiecare proprietar are obligatia sa faca demersurile pentru propriul contract. Informatiile si cererea de contract, impreuna cu documentele insotitoare scanate: CI titular, dovada proprietate/contract/mostenire/partaj etc se depun on line la ENEL.

Alte discuții în legătură

Racordare enel - imobil nou bogda91 bogda91 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o situatie: la cumpararea unui apartament intr-un imobil nou, in contractul de vanzare - cumparare, autentificat la notar, ... (vezi toată discuția)
Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform) AlinaDana28 AlinaDana28 Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumpărare Clara11 Clara11 Buna ziua.. am facut un antecontract de vanzare cumpărare pt un apartament .În acest antecontract vânzătorul isi asuma sa faca racord la gaz.enel.si ... (vezi toată discuția)