avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Antecontract vanzare cumpărare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Antecontract vanzare cumpărare

Buna ziua.. am facut un antecontract de vanzare cumpărare pt un apartament .În acest antecontract vânzătorul isi asuma sa faca racord la gaz.enel.si apa..
Între timp am aflat că contractul pe care îl are la enel vânzătorul este unul de organizare de șantier..Si eu nu doresc acest tip..as vrea contract individual

Vânzătorul nu isi asuma sa imi faca unul permanent..
Intrebarea mea este daca cf antecontractilui pot sa ii cer sa imi dea aparatammet cu contract enel definitiv.?Dacă am vreun drept legal?Sau sunt obligat să accept apartamentul cu contract organizare de șantier
În caz ca renunț la apartament.din cauza aceastaimi mai pot recupera avansul?Sau se considera ca vânzătorul a respectat clauza?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 12:04, 9 Ianuarie 2019
Bună seara, se poate răspunde la întrebări, însă răspunsurile țin
de conținutul negociat și semnat de parti.

Interpretarea clauzelor contractuale v-o pot face dacă văd contractul!
Aici... Fără act... Deocamdată nu putem face decât presupuneri în ipoteze imaginate și nu este constructiv.
De aceea vă recomand să ne spuneți măcar, cum v ați înțeles exact cu privire la problemele semnalate.
Cu stimă!
Clauzele au fost ca :vânzătorul sa faca racord enel .gaz si apa..pr apartament..dar racord enel este unul de organizare de șantier cu care eu nu sunt de acord..de aceea vreau sa stiu daca pot face ceva in sens acesta ,adică sa cer sa imi faca contract permanent asa cum mi se pare normal mie
Mai este o clauză dacă eu ma retrag pierd avans..
.
Vanzatorul va discuta cu ENEL-dupa finalizarea tuturor lucrarilor de santier - si va monta contoare individuale. Dar acest lucru este posibil dupa terminarea lucrarilor. Daca este inca santier, nu se poate.

Daca vanzatorul refuza sa se ocupe de montarea contoarelor individuale, atunci este o problema. DUpa montarea individuala a contorului, sunteti obligata sa mergeti la ENEL sa incheiati contractul. Va trebui sa aveti la dvs. o adresa de reziliere din partea Vanzatorului (rezilierea contractului pentru organziare de santier) si seria contorului + act de identitate si eventual contractul casei.

In functie de ce scrie in antecontract, predarea imobilului si incheierea PV-ului se poate face dupa ce se monteaza contoare individuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract enel cls cls Buna ziua. Am cumparat anul trecut un apartament de la un dezvoltator care nu a depus nici un efort pentru a solicita incheierea contractelor individuale la ... (vezi toată discuția)
Contor curent apartament nou bogdanc2005 bogdanc2005 Buna seara, La achitarea unui avans pentru un apartament nou, cine plateste contorul de curent? Momentan se lucreaza inca cu curent de santier in ... (vezi toată discuția)
Contract apa ilfov fara acordul meu + factura emisa Eduard.L Eduard.L Buna ziua, Recent am primit o factura cu suma de 2100 de lei reprezentand contor radiofrecventa + consum de la Apa Canal Ilfov. Partea urata... Factura ... (vezi toată discuția)