avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Preluare de contract de curent (contor care nu are ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform)

Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu contractul la curent deoarece factura vine pentru intreg blocul ( nu s-au facut dezmembrarile la curent), in regim hotelier. Acest aspect cu dezmembrarea la curent nu ne-a fost adusa la cunostinta de catre dezvoltator, iar acum cand ne-am constituit ca asociatie de proprietari dezvoltatorul ne obliga sa preluam acest contor neconform si acest contract pe numele asociatiei( in caz contrar va rezilia contractul). Va rog sa ne ajutati si sa ne dati o idee cum poate fi sanctionat dezvoltatorul, deoarece nu dorim sa ramanem fara electricitate. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 20:00, 26 Ianuarie 2015
Din precizarile dvs nu rezulta concret daca este vorba despre contorul general sau strict cel care inregistreaza consumul aferent apartamentului achizitionat de dvs
Daca amiabil nu solutionati,ramane varianta apelarii initial le mediator si daca nu se solutioneaza direct la instanta de judecata
E problema dezvoltatorului sigiliul rupt. Trebuie obligatoriu sa preluati contractul pe numele noilor proprietari ,iar fFurnizorul de electricitate va inlocui oricum contorul.
Mai departe trebuie sa apelati la un electrician autorizat sa vada concret cum si daca este posibil cu costuri minime sa va monteze contoare individuale.
Sezizati de pe acum situatia furnizorului de electricitate, sub suspiciunea de furt, inainte de a prelua contractul.
AlinaDana28 a scris:
..acum cand ne-am constituit ca asociatie de proprietari dezvoltatorul ne obliga sa preluam acest contor neconform si acest contract pe numele asociatiei( in caz contrar va rezilia contractul).

In momentul cand o sa incheiati contractul cu furnizorul, prin preluarea de la dezvolatator, furnizorul face o citire a indexului, o verificare a puterii instalate s.a.m..d. Va spun asta pentru ca la asociatia noastra am alipit o alta asociatie mica si a trebuit sa facem contractul la energie electrica pe asociatia noastra. A durat o luna dde zile de la introducerea cererii la furmnizor, pana cand au programat echipa, au intocmit un dosar, au citit indexul, au incasat suma de la asociatia mica (avea banii in buzunar ca sa nu pierdem vremea) au verificat contoarul, sigilii... si apoi ne-au intocmit contractul. Au intocmit proces verbal cu datele de pe contoar, sigilii, semnaturi... date scrise si in noul contract.
Asa ca eu cred ca nu trebuie sa va faceti probleme cu actualul abonat al furnizorului de energie electrica. In procedura de incheiere a contractului se va verifica. sigila s.a.m.d.
Ynocentta , problema cu sigiliul este la contorul general.

ausfahrt a scris:

"E problema dezvoltatorului sigiliul rupt. Trebuie obligatoriu sa preluati contractul pe numele noilor proprietari ,iar fFurnizorul de electricitate va inlocui oricum contorul.
Mai departe trebuie sa apelati la un electrician autorizat sa vada concret cum si daca este posibil cu costuri minime sa va monteze contoare individuale."

Am discutat cu un electrician autorizat si cu o echipa de la Enel, iar cei din urma au spus sa ne facem bransament nou definitiv( bransament care ajunge in jur de 30000 de euro pentru bransarea intregului bloc, bloc care in prezent are curent electric si care plateste factura catre Enel).
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Racordare enel - imobil nou bogda91 bogda91 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o situatie: la cumpararea unui apartament intr-un imobil nou, in contractul de vanzare - cumparare, autentificat la notar, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! urmeaza sa achizitionam un apartament intr-un bloc ... MarianChitu MarianChitu Buna ziua! Urmeaza sa achizitionam un apartament intr-un bloc nou si as avea o intrebare legata de bransamentele de utilitati. Dezvoltatorul ne-a spus ca toate ... (vezi toată discuția)
Branșare neautorizată la rețeaua electrică a blocului Oana-Dana Oana-Dana Bună seara, locuiesc într-un bloc P + 2 cu 3 scări, 18 apartamente, fără lift. Consumul de electricitate pentru iluminarea spațiului comun (cele trei ... (vezi toată discuția)