avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obtinerea custodiei copilului de 12 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obtinerea custodiei copilului de 12 ani

Sotia s-a separat de mine impreuna cu baiatul de 12 ani, parasind domiciliul conjugal. Mentionez ca are 2 procese verbale de la politie, care a fost solicitata cind ne-am certat, certurile fiind in curtea casei noastre, fara vatamari corporale. In ce conditii pot obtine tutela/custodia baiatului la divort ? In cazul divortului prin tribunal, dorinta copilului are prioritate ?Mentionez ca a adus o persoana barbateasca unde locuiesc acum, barbat cu care s-a cunoscut pe o retea de socializare, avind fotografii in care apare alaturi de aceea persoana, care a locuit o perioada, intr-o singura camera, impreuna si cu baiatul.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 25 Mai 2017
petravram, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:29, 23 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanţa va ţine cont doar de interesul superior al minorului.
Copilul va fi audiat de instanţă.
Nu are importanţă că mama copilului are altă relaţie, dar au importanţă procesele verbale ale Poliţiei privind scandalurile; violenţa poate fi şi psihică, nu numai fizică.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In functie de conditiile de locuit si de alte aspecte instanta va stabili prin hotarare cui va da copilul.
Dorinta copilului poate conta foarte mult dupa ce se finalizeaza procesul...
Daca nu vrea sa plece cu parintele la care s-a stabilit domiciliul sau apar probleme...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Având în vedere vârstă minorului acesta va fi audiat în camera de consiliu . Instanta va tine cont de dorința minorului.
Buna ziua, cu tot respectul, nu am studii in drept ci cu totul in alt domeniu, dar raspunsul d-voastra ma cam lasa perplex. Deci o femeie casatorita, care s-a separat de sot si are o alta relatie cu alt barbat, se considera ca are o morala exemplara, sau aproape ? Cu stima.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O persoană, chiar căsătorită fiind, se poate separa de partener şi poate începe o altă relaţie.În problema autorităţii părinteşti şi a domiciliului copilului, acest aspect nu are relevanţă.Contează care părinte îi poate oferi condiţii mai bune copilului şi dorinţa copilului.

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu mihai_stanciu mihai_stanciu Buna seara, Dupa 22 ani de casatorie fost anuntat de sotie ca are pe altcineva.Am inchiriat un apartament in acelasi oras,dar nu stiu daca ma pot muta in ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului minorului dupa divort petravram petravram Buna ziua. Daca sotia a parasit domiciliul conjugal impreuna cu baiatul minor, in virsta de 12 ani, si a locuit intr-o casa, cu o singura camera, o baie si o ... (vezi toată discuția)
Cum poate tatalsa obtina custodia copilului? Bbk Bbk Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere. Cunosc un ... (vezi toată discuția)