avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obtinerea custodiei copilului de 12 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obtinerea custodiei copilului de 12 ani

Sotia s-a separat de mine impreuna cu baiatul de 12 ani, parasind domiciliul conjugal. Mentionez ca are 2 procese verbale de la politie, care a fost solicitata cind ne-am certat, certurile fiind in curtea casei noastre, fara vatamari corporale. In ce conditii pot obtine tutela/custodia baiatului la divort ? In cazul divortului prin tribunal, dorinta copilului are prioritate ?Mentionez ca a adus o persoana barbateasca unde locuiesc acum, barbat cu care s-a cunoscut pe o retea de socializare, avind fotografii in care apare alaturi de aceea persoana, care a locuit o perioada, intr-o singura camera, impreuna si cu baiatul.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 25 Mai 2017
petravram, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:29, 23 Ianuarie 2018
Buna seara, deci in opinia d-voastra o persoana casatorita care are o alta relatie in afara casatoriei este o persoana de admirat ? Un exemplu de moralitate ? Si nu are o influenta asupra comportamentului viitor al copilului ? Sincer, ma cam indoiesc. Deci oricare instanta, va spune este in regula ca sotia are o relatie extraconjugala ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu e in regula sa aiba o relatie extraconjugala, tocmai din acest motiv divortati, insa nu din aceasta cauza ar hotari instanta ca baiatul sa locuiasca cu dvs.
Ambii parinti veti exercita autoritatea parinteasca, iar de locuit, va locui la unul din parinti.
Locuinta copilului se hotaraste functie de mai multe criterii- de cine e copilul mai atasat, cine are conditii bune de locuit, sa aiba loc cat mai putine schimbari in viata copilului etc , etc..

Acum cat timp a plecat de acasa ? V-ati vazut copilul in aceasta perioada ?
Ati depus actele de divort ?
Buna ziua.
A plecat in 13.11.2016. Da, m-a vad cu copilul, dar uneori ii interzice sa-mi raspunda la telefon sau sa vina la mine. Ei locuiesc intr-o casa vis-a -vis de mine. Nu am depus actele de divort, deoarece a luat originalul certificatului de casatorie.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
petravram, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
e, asta e pretext, va puteti duce sa cereti un duplicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu mihai_stanciu mihai_stanciu Buna seara, Dupa 22 ani de casatorie fost anuntat de sotie ca are pe altcineva.Am inchiriat un apartament in acelasi oras,dar nu stiu daca ma pot muta in ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului minorului dupa divort petravram petravram Buna ziua. Daca sotia a parasit domiciliul conjugal impreuna cu baiatul minor, in virsta de 12 ani, si a locuit intr-o casa, cu o singura camera, o baie si o ... (vezi toată discuția)
Cum poate tatalsa obtina custodia copilului? Bbk Bbk Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere. Cunosc un ... (vezi toată discuția)