avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de vizita copii dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de vizita copii dupa divort

Buna ziua.Fratele meu a divortat.Divortul s-a desfasurat in conditii foarte dificile.Nu s-au stabilit prin lege clar drepturile tatalui de a vedea copiii (2 fetite), s-a stabilit doar ca acesti copiii vor sta cu mama lor.Mama lor face multe sicane si nu ii lasa pe copii sa isi vada tatal, le confisca telefoanele mobile ca sa nu ii vorbeasca.In acelasi timp mama lor locuieste in concubinaj cu un barbat care are doi baieti mai mari decat fetitele.Acesti baieti se comporta foarte urat cu fetele, intra peste ele in camera (fiecare copil are camera lui etc.) si le strica jucariile, le terorizeaza psihic.Fetele s-au plans mamei lor dar aceasta nu ia nicio masura pentru ca se teme ca asta ii poate afecta noul cuplu.Fetele ne spun noua ce se intampla pe whatsapp dar ne simtim neputinciosi pentru ca daca facem o actiune mama lor le va pedepsi pentru ca ne-au spus ce se intampla.In plus, ne temem de lucruri si mai grave pentru ca baietii pre si adolescenti raman singuri cu fetitele, nesupravegheati, si pot face orice pentru ca sunt needucati, imorali si violenti.Ce putem face? Cum putem obtine prin lege dreptul la vizita ( vorbesc de fratele meu) si cum le putem proteja pe fetite fara sa le deconspiram si sa le punem in situatii delicate, avand in vedere ca mama lor nu ezita sa se razbune pe ele si ca fetitele doresc in continuare sa ramana cu mama pentru ca sunt inca mici ( 9 si 12 ani) .Multumim mult.
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 19:47, 26 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc mult.Problema e ca amiabil nu se poate face nimic, mama lor e complet recalcitranta.
Vorbiti cu fratele dv. sa contacteze un avocat, situatia e neclara. Nu inteleg de ce fetele nu ii spun tatalui si va spun dv., nu cunosc ce probleme sunt intre copii, iar cele ce insituati sunt extrem de grave.
Trebuie stabilita clar care este situatia de fapt, ce vor fetele, tatal, mama.
O actiune in instanta pentru program vizitare minor, nu inteleg de ce nu s.-a cerut si nu s-a lamurit acest capat de cerere care trebuia sa existe. Daca aveti suspiciuni atat de grave cereti pe calea ordonantei presedentiale program vizitare minor, consiliere psihologica si interventia asistentei sociale, dupa care faceti actiune pentru stabilirea domiciliului la tata. Daca lucrurile sunt atat de grave de ce fetele nu accepta sa plece de la mama..??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa castig custodia copiilor? ralucadumitrache ralucadumitrache Situatia mea se prezinta in felul urmator: Dupa 9 ani de casatorie si suferinta din cauza agresivitatii sotului am decis sa-l parasesc. Totul s-a produs dupa ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor de catre tata Roxanaci Roxanaci Buna ziua, Sotul meu a divortat in 2007. Hotararea de divort cuprinde doar faptul ca trebuie sa plateasca pensie alimentara, dar nimic despre drepturile de ... (vezi toată discuția)
Ce drep au bunici asupra nepotilor dupa moartea fiului sau mihaimila23 mihaimila23 e cam asa parinti mei au 8 copii din care numai patru sunt insurati 2 baeti si doua fete. unul dintre frati mei a muri acum 5 luni jumate intrun acident ... (vezi toată discuția)