avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Decontare cheltuiala combustibil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Decontare cheltuiala combustibil

Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul unui angajat care vine cu masina personala la serviciu?
Precizez ca domiciliul angajatului este la 25 km distanta de locul de munca si ar avea posibilitatea sa faca naveta cu mijloace de transport in comun ...
Trebuie sa facem un contract de comodat - sau ceva de genul acesta?
Cheltuiala ar fi oricum nedeductibila pentru firma, dar as vrea sa -i pot deconta combustibilul totusi.

Multumesc,
Maria
Cel mai recent răspuns: anacrz , utilizator 14:13, 24 Aprilie 2014
@kzoli: va rog frumos sa detaliati putin ...
:)
Intocmiti un document din care sa reiasa ca acela este consumul: expertiza tehnica sau proces verbal de constatare, etc.
Buna .
Pe scurt ... autorism Dacia din ' 99 motor 1.4 pe carburator in consum urban consuma 14-15 l/100km in exterior cam 9 l /100 km , trecut de 200, 000 km . Proprietatea unei societati private... 90% e folosit doar in oras . Noul contabil vrea sa deconteze doar cu 7,5 l /100 km . Nici nou nout nu consuma sub 9.2 l . Iar acum nu vor sa deconteze doar 7.5 l ce fac cu diferenta ?
Mentionez ca nu sunt fonduri ptr.a cumpara alta masina ....
El zice ca e reglementat prin lege 7,5 l /100km ..... atunci ce fac firmele unde sunt zeci de jeepuri care consuma 22-28 l /100km ?
Multumesc


Multumesc
nu exista , sau nu stiu eu, o limitare a consumului de combustibil in functie de o anume cantitate : 7,5 sau altfel pentru SRL. Stiu ca la institutiile bugetare se deconteaza in funstie de un anume consum, dar pentru srl nu se aplica .
Singura prevedere care limiteaza consumul este cea cuprinsa de og 34 , care introduce aceasta limitare :
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:


t) în perioada 1 mai 2009—31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul șoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului, cu excepția situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază și protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;

2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;

3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul şcolilor de şoferi.

Cu alte cuvinte: daca dvs vorbiti din punctul de vedere al unui angajat caruia i s-a dat pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu un auto, atunci vi se deconteaza suma de combustibil fara limita ( singura limita fiind cea impusa de administratie )
Aceasta cheltuiala , insa, din punct de vedere fiscal , respectiv la nivelul srl-ului va fi tratata : fie ca o cheltuiala deductibila , daca se poate incadra la una din exceptii, fie ca o cheltuiala nedeductibila ,daca nu de poate incadra la exceptii.
7,5 l / 100 km se deconteaza de catre institutiile statului (se poate, prin extensie folosi ca referinta si in privat) pentru DEPLASARILE IN INTERESUL SERVICIULUI EFECTUATE DE SALARIAT CU AUTOTURISMUL PRORIETATE PERSONALA.

Alte discuții în legătură

Deplasari in interes de serviciu cu masina personala-cum se deconteaza? ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Apelez la Dvs. toti cei care utilizati forumul Avocatnet.ro pentru a ma ajuta intr-o problema legata de transportul in interes de servici cu ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Decontare ch. auto in comodat kajan.barna kajan.barna am un autoturism logan cu contract de comodat cu firma mea care este inregisrat la fisc vreau sa stiu daca pot sa decontez cheltuierile benzina schimbul de ... (vezi toată discuția)