avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurenta neloiala salon coafura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurenta neloiala salon coafura

Buna seara ! As dori sa stiu daca exista concurenta neloiala in urmatoarea speta:
Doua angajate pleaca de la un salon de coafura, apoi isi deschid un salon pe cont propriu. Unele cliente au venit de buna voie dupa ele. Nu s.a semnat niciun contract de confidentialitate sau ceva de genul.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 27 Mai 2017
Legea nr.11/1991
art.2
(1) Constituie concurenţă neloială, în sensul prezentei legi, practicile comerciale ale întreprinderii care contravin uzanţelor cinstite şi principiului general al bunei-credinţe şi care produc sau pot produce pagube oricăror participanţi la piaţă.

(2) Sunt interzise practicile de concurenţă neloială, după cum urmează:
.......
b) deturnarea clientelei unei întreprinderi de către un fost sau actual salariat/reprezentant al său ori de către orice altă persoană prin folosirea unor secrete comerciale, pentru care respectiva întreprindere a luat măsuri rezonabile de asigurare a protecţiei acestora şi a căror dezvăluire poate dăuna intereselor acelei întreprinderi;
....

Din oficiu sau la sesizarea persoanelor fizice sau juridice care au un interes legitim, Consiliul Concurenţei constată şi, după caz, sancţionează concurenţa neloială, în limita competenţelor prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurența neloială elena.sem elena.sem Se poate da in judecata o firma care face concurenta neloiala? (vezi toată discuția)
Confidentialitate cim Simplu07 Simplu07 Buna ziua, In contractul de munca este precizat urmatorul lucru \"dupa incetarea contractului de munca salariatul este obliat sa pastreze secretul asupra ... (vezi toată discuția)
Deturnare clientela in proportie de 90% de fostul angajat moldenerg moldenerg Fost angajat al companiei, firma de dsitributie regionala, deturneaza clientela la care a avut acces. Timp de cativa ani a avut relatie directa cu toti ... (vezi toată discuția)